Prvi 1855 pregleda 20. veljače 2023.

Evo koliko ćete morati platiti ako se želite zaštititi na Fejsu

Canva

Facebook navodi da ovakvim plaćanjem korisnici mogu biti puno sigurniji jer će se svi drugi lažni profili puno lakše obrisati kad korisnik ima svoj profil verificiran službenim dokumentom

Po uzoru na Elona Muska i Mark Zuckerberg je u nedjelju 'razveselio' brojne korisnike Facebooka i Instagrama. 

Najavili su uvođenje pretplatnog modela 'Meta Verified' koji će korisnicima omogućiti da imaju verificirani profil, ako plate.

- Meta Verified će biti usluga pretplate koja vam omogućava da verificirate svoj profil državnim ID-om, dobijete plavu značku, dobijete dodatnu zaštitu od lažnog predstavljanja protiv profila koji tvrde da ste vi i dobijete direktan pristup korisničkoj podršci - kaže Zuckerberg.

Program košta 11,99 dolara mjesečno za web korištenje dok je za iOS korisnike nešto više, 14,99 dolara mjesečno.

Oni koji već imaju verificirane račune na Instagramu i Facebooku moći će ih zadržati bez ikakvih troškova, za sada. Tvrtka je novu plaćenu uslugu opisala kao način na koji "pomaže kreatorima u usponu da povećaju svoju prisutnost i brže izgrade zajednicu."

Kao i druge tehnološke tvrtke, društvena mreža pogođena je teškom gospodarskom klimom. Nakon više od 18 godina vrtoglavog rasta korisnika i prihoda, tvrtka se izlaže riziku da izgubi svoje dugogodišnje korisnike koji prekaze na novije aplikacije, prvenstveno TikTok, kojeg Zuckerberg smatra jednim od svojih najvećih konkurenata. 

 

Tvoja reakcija?