Prvi 1282 pregleda 14. travnja 2022.

Evo zašto su dlačice na četkici za zube različitih boja

Canva/Opinionstage

Gotovo sve četkice za zube imaju dlačice u različitim bojama. No, iako smo gotovo svi mislili da je tomu tako samo zbog ljepote, čini se kako te različite boje ipak imaju neku sasvim drugu svrhu

Četkice za zube koristimo cijeli svoj život i svi smo primijetili da su dlačice na njima različitih boja. No, sigurni smo kako nitko nije razmišljao o tome da te različite boje zaista imaju neku svrhu osim toga što su lijepe i četkica zbog njih izgleda zanimljivije. 

Kako piše Daily Star, do jednog zanimljivog otkrića došla je Jess, učiteljica iz Kanade koja je na svom TikToku podijelila video s objašnjenjem zašto četkice za zube imaju dlačice u različitim bojama. 

@jmac8781 stop wasting toothpaste#lifehack#todayyearsold#thingsyoudidntknow#didyouknow#toothbrushhack#hacks#lifelesson#over30#over40#over50#over60#over70 ♬ Taste It - Ikson

Naime, razlog za to je količina paste za zube koju trebamo upotrijebiti. "Najmanja boja - obično pri vrhu, treba vam pokazati koliko paste za zube zapravo trebate koristiti. Zapravo ne biste trebali stavljati pastu za zube duž cijele četkice", rekla je Jess.

Potom je istaknula tamnoplavi dio svoje četkice za zube. "Trebali biste upotrijebiti otprilike količinu paste za zube veličine zrna graška, na tamnoplavom dijelu".

 | Autor: screenshot/tiktok screenshot/tiktok

Rekla je i kako dječje četkice za zube također imaju sličnu značajku, ali da se kod nekih obojene dlačice nalaze u sredini, a ne na vrhu četkice. 

 | Autor: screenshot/tiktok screenshot/tiktok

Ovaj video prikupio je gotovo 38 tisuća pregleda i gotovo pet tisuća lajkova, ali i hrpu komentara fasciniranih pratitelja koji su prokomentirali kako su tek sada shvatili da boje na četkici zapravo imaju svoju svrhu. 

No, iako su mnogi bili fascinirani ovim saznanjem, dio njih je rekao kako će svejedno nastaviti koristiti 'previše' paste jer su jednostavno tako navikli.

Što vi mislite o ovome? Hoćete li i vi nastaviti koristiti 'previše' paste za zube? 

 

Pogledajte prvu epizodu dramatičnog JoomBoos Videostar showa!

 | Autor:

Tvoja reakcija?