Prvi 1231 pregleda 25. kolovoza 2019.

Festival Svijet na tanjuru: Probaj neobične i fine delicije

PR/Boris Poljičanin

Mirisi i okusi najfinijih delicija iz 20-ak zemalja oduševit će ljubitelje hrane i one ‘uvijek gladne’, uz bogati program koji će posjetitelje odvesti na pravi put oko svijeta. I to sve na jednom mjestu – na Europskom trgu u Zagrebu.

Štrukle, momos, curry, šči, sushi, peljmeni, varenyky i ostale delikatese domaće i svjetske kuhinje od 30.8. do 8.9.2019. obogatit će zagrebački Europski trg - stiže još jedan Svijet na tanjuru! 

 | Autor: PR/Boris Poljičanin PR/Boris Poljičanin

Četvrto izdanje festivala svjetske kuhinje donosi najbolje od internacionalnih specijaliteta koje će za posjetitelje pripremati pažljivo odabrani restorani kao što su O'brok koji se može pohvaliti mesom crne svinje s farme omiljenog nogometaša Domagoja Vide, Franko's Pizza & Bar koji je od otvorenja početkom godine postao top destinacija za ljubitelje pizze, japanski Ginger Sushi, indijski Namaste, turski Lokma, ukrajinski Boršč, Himalayan Curry - prvi nepalski restoran u Hrvatskoj, afrički MamaVeek's Kitchen poznat po cjeniku ‘plati koliko možeš’ i mnogi drugi. 

 | Autor: PR/Boris Poljičanin PR/Boris Poljičanin

Ne propustite upoznati simpatičnu Nigerijku Kikelomo kod koje ćete moći isprobati afričke okuse, dobiti pokoji recept, ali i zaplesati uz zarazan ritam bubnjeva. Kako bi doživljaj bio potpun posjetitelje vodimo i u svijet bollywooda, folklora, spektakularnih borilačkih vještina, crtanja kanom, radionica kuhanja i plesanja, dječjih sadržaja i još puno, puno toga jer svakog dana obilježavamo kulturu druge zemlje.

 | Autor: PR/Boris Poljičanin PR/Boris Poljičanin

Početak festivala već tradicionalno kreće s Danom Hrvatske kada će se dijeliti besplatne porcije štrukli uz tradicionalne plesove i glazbu iz cijele Hrvatske, od tamburica do klapa. Prvu večer završavamo s tulumom za koji će se pobrinuti DJ Brun Dux & Ivo Prodan Prodjo Live on Sax, a glazbene večeri su na meniju svakog dana. 

Posjetitelji će, između ostalog, moći degustirati indonezijska pića, zaigrati tradicionalne igre, sudjelovati u kvizu o Africi, učiti talijanski i ruski, izrađivati venecijanske maske, upoznati se s kineskom kaligrafijom i ono najvažnije - na jednom mjestu uživati u brojnim svjetskim jelima i pićima koje će u ponudi imati 20-ak izlagača.

Na Europskom trgu bit će i poseban foto kutak za posjetitelje – veliki 3D globus kao ‘spomenik’ odličnoj hrani i veseloj atmosferi 4. izdanja festivala internacionalne kuhinje Svijet na tanjuru. Za dodatno opuštanje nakon isprobavanja svjetskih jela cijeli festival bit će u zelenilu biljaka koje potječu sa svih strana svijeta. 

Vidimo se na Europskom trgu!

 

Detalje i novosti oko festivala Svijet na tanjuru pratite na službenoj Facebook i Instagram stranici festivala. 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Jedva čekam
RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°