Prvi 1133 pregleda 02. prosinca 2022.

Gledanje božićnih filmova je dobro za zdravlje. Evo zašto

screenshot/youtube

Božićni filmovi neizostavan su dio svake božićne atmosfere, a znanstvenici su sada došli do zaključka da gledanje filmova ove tematike ima pozitivan utjecaj na naše zdravlje

Gledanje božićnih filmova, osim što trenutno podiže raspoloženje, ima i dugoročan utjecaj na naše zdravlje, piše Her. Naime, znanstvenici su došli do zaključka da gledanje ovih filmova potiče naše tijelo da ispušta dopamin, odnosno hormon sreće zbog kojeg se osjećamo puno bolje i rasterećenije.

via GIPHY

"Božićni filmovi nas pomalo udaljuju od naše stvarnosti i rutine, a to našem tijelu šalje signale da se nešto promijenilo. No, naš mozak takvu promjenu percipira kao pozitivnu pa i odmah povećava ispuštanje pozitivnih hormona", govore psiholozi.

Dugoročan učinak na naše zdravlje koji donose božićni filmovi je smanjenje stresa i anksioznosti koji su sve češća pojava u modernom svijetu.

via GIPHY

Razlog zašto božićni filmovi potiču naše tijelo da ispušta hormone sreće i smanjuje anksioznost je taj što uvijek obiluju dobrim emocijama, ljubavlju, smijehom i slično te uvijek imaju sretan kraj.

Također, božićne filmove gledamo u razdoblju kada iščekujemo Božić - blagdan koji je sam po sebi radostan i koji u svima budi lijepe emocije.

via GIPHY

Koji je vaš omiljeni božićni film? 

 

 

 | Autor:  

Tvoja reakcija?