Prvi 3261 pregleda 12. prosinca 2021.

Instagram uskoro uvodi novu i baš zanimljivu opciju...

Canva/Opinionstage

Društvene mreže velik su dio našeg života i nije tajna da svi na njima provedemo barem trećinu svoga dana. No, upravo iz tog razloga Instagram je uveo jednu novu opciju koja će regulirati vrijeme koje provodimo na ovoj aplikaciji

Društvene mreže stalno se nastoje prilagoditi svojim korisnicima i zbog toga se neprestano razvijaju. Ta nastojanja nerijetko se odnose i na sigurnost, ali i na vrijeme koje provodimo koristeći ih. Upravo je zbog vremena kojeg provodimo na društvenim mrežama Instagram dobio jednu novu mogućnost.

Radi se o opciji 'Take a break' koja će korisnika podsjetiti da zatvori aplikaciju nakon određenog vremena i malo predahne, piše Her. "Ova opcija će potaknuti ljude da donose bolje odluke o tome kako koriste svoje vrijeme", poručuje šef Instagrama, Adam Mosseri.

Mosseri je dodao kako je ova opcija uvedena prvenstveno zbog tinejdžera te da su na Instagram uveli još neke promjene koje će poboljšati razinu njihove sigurnosti na internetu. 

"Postrožili smo neka pravila kada je riječ o tinejdžerima na ovoj aplikaciji. Jedno od tih pravila je i to da više neće biti moguće označavanje i spominjanje tinejdžera na objavama i u komentarima ako oni ne prate tu osobu", objasnio je. 

Opcija za ograničavanje vremena provedenog na Instagramu prvo će biti dostupna u SAD-u, Velikoj Britaniji, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, a kasnije bi se trebala proširiti i na cijeli svijet. 

Što vi kažete na ovu novu opciju? 

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?