Prvi 1394 pregleda 09. svibnja 2024.

Jagode i čokolada u obliku torte? Spoj iz snova!

canva

Već svi znamo da su jagode i čokolada savršen spoj, a još kad je taj spoj - torta, ne postoji ništa bolje! Evo što će vam sve trebati za ovu laganu, proljetnu slasticu i kako je pripremiti.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 3 žlice kakaa
  • pola praška za pecivo
  • 300 grama voćnog jogurta od jagode
  • 500 grama jagoda
  • 50 grama šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 15 grama želatine
  • 200 grama čokolade za kuhanje
  • 200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

1. Izmiksajte žumanjke sa šećerom. Dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo pa sve sjedinite mikserom.

2. Bjelanjke istucite u čvrsti šlag pa kuhačom umiješajte u smjesu od žumanjaka.

3. Pecite biskvit u okruglom kalupu promjera 26 cm oko 10 minuta na 180 stupnjeva. 

4. Za kremu pripremite želatinu po uputama na vrećici i pustite je da nabubri. Dodajte jogurt zajedno sa svježim jagodama koje ste prethodno smrznuli u multipraktik i sve sjedinite. Kremu zagrijte pa joj dodajte šećer da se otopi. Zatim dodajte nabubrenu želatinu. 

5. Izmiksajte šlag i dodajte je lagano u kremu, pomoću kuhače. Kremu stavite na biskvit i sve zajedno stavite u hladnjak na barem četiri sata.

6. Glazuru napravite tako da zagrijete vrhnje do vrenja pa u njemu otopite čokoladu. Prelijte glazuru preko ohlađene torte. Ohladite još jednom sve zajedno i uživajte!

Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.

Tvoja reakcija?