Već svi znamo da su jagode i čokolada savršen spoj, a još kad je taj spoj - torta, ne postoji ništa bolje! Evo što će vam sve trebati za ovu laganu, proljetnu slasticu i kako je pripremiti.
Sastojci:
- 3 jaja
- 4 žlice šećera
- 3 žlice glatkog brašna
- 3 žlice kakaa
- pola praška za pecivo
- 300 grama voćnog jogurta od jagode
- 500 grama jagoda
- 50 grama šećera
- 2 vanilin šećera
- 500 ml vrhnja za šlag
- 15 grama želatine
- 200 grama čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Izmiksajte žumanjke sa šećerom. Dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo pa sve sjedinite mikserom.
2. Bjelanjke istucite u čvrsti šlag pa kuhačom umiješajte u smjesu od žumanjaka.
3. Pecite biskvit u okruglom kalupu promjera 26 cm oko 10 minuta na 180 stupnjeva.
4. Za kremu pripremite želatinu po uputama na vrećici i pustite je da nabubri. Dodajte jogurt zajedno sa svježim jagodama koje ste prethodno smrznuli u multipraktik i sve sjedinite. Kremu zagrijte pa joj dodajte šećer da se otopi. Zatim dodajte nabubrenu želatinu.
5. Izmiksajte šlag i dodajte je lagano u kremu, pomoću kuhače. Kremu stavite na biskvit i sve zajedno stavite u hladnjak na barem četiri sata.
6. Glazuru napravite tako da zagrijete vrhnje do vrenja pa u njemu otopite čokoladu. Prelijte glazuru preko ohlađene torte. Ohladite još jednom sve zajedno i uživajte!
Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.