Ova lagana i bogata jogurt pita temelji se na četiri ključna sastojka podloge: datuljama, orasima, bademima i soli. Nadjev od grčkog jogurta, naranče i meda donosi citrusnu svježinu i blagu slatkoću. Idealna je za ljetne dane kad pećnica nije poželjna.
SASTOJCI
- datulje 15 kom
- orasi 0,75 šalica
- tostirani bademi 0,75 šalica
- sol 0,25 žličica
- grčki jogurt 1,25 šalica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- narančina korica 0,50 žličica
- med 2 žličica
- bobičasto voće 1,50 šalica
- suncokretovo ulje
POSTUPAK
- U zdjelu stavi datulje i prelij ih vrlo vrućom vodom. Pokrij i ostavi da odstoje 15 minuta. Ocijedi ih, osuši i prereži po pola, ukloni koštice, piše miss7.
- Pripremi kalup za pitu (promjera 20 cm) tako da ga premažeš uljem te ga stavi sa strane.
- U multipraktik ubaci ocijeđene datulje, orahe, bademe i sol. Miksaj pulsiranjem dok ne dobiješ fino usitnjenu smjesu koja se lijepo spaja pod prstima.
- Smjesu za podlogu prebaci u pripremljeni kalup. Lagano namaži ruke ili dno kalupa uljem i pažljivo pritisni smjesu uz dno i stranice kalupa, ravnomjerno raspoređujući.
- U srednjoj zdjeli pomiješaj jogurt, ekstrakt vanilije, naribanu koricu naranče i med. Dobro promiješaj i prelij smjesu preko pripremljene podloge. Poravnaj površinu.
- Po vrhu pažljivo složi voće po želji. Labavo pokrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na 1 sat kako bi se nadjev stegnuo.
- Prije posluživanja nareži tortu na kriške i koristi mali spatulu za lakše vađenje iz kalupa.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.