Prvi 570 pregleda 02. srpnja 2018.

Kako prestati biti ovisan o društvenim mrežama?

JoomBoos, Pixell, Canva

Ovo je vodič koji će ti pomoći da lakše prestaneš scrollati po instagramu ili stalkati mamu svog bivšeg na Fejsu. Nažalost, previše društvenih mreža može voditi depresiji, pa je ponekad dobro uzeti mali predah.

1. Pronađi izvor stresa

Na koje aplikacije trošiš najviše vremena dnevno? Koliko ta aplikacija doprinosi tvojoj svakodnevici? Koliko zapravo te aplikacije koriste tvom životu? Ako shvatiš koje aplikacije te najviše stresiraju, lakše ćeš riješiti svoj problem.

via GIPHY

2. Postavi si realistične ciljeve

Ne možeš odmah odlučiti da nećeš mjesec dana scrollati Instačom, kreni polakše. Radije ciljaj provesti jedan vikend bez društvenih mreža da odmoriš mozak. 

via GIPHY

3. Reci frendovima i obitelji

Prije nego što samo odjednom nestaneš sa svih društvenih mreža, reci svojim frendovima da se ne bi zabrinuli zašto te nema. Reci gdje te drugdje mogu dobiti. 

via GIPHY

4. Obriši aplikaciju

Vrijeme je da to napraviš. Najbolje je izbrisati aplikaciju na kojoj najviše visiš i koja ti oduzima najviše vremena, bez ikakve potrebe. Ako ne visiš na toj aplikaciji, možeš naći neki novi hobi, pročitati knjigu ili provesti korisno vrijeme sa svojom obitelji.

via GIPHY

5. Razmisli o svom iskustvu

Ostvariš li svoj cilj ili ne, bitno je razmisliti o cijelom svom iskustvu odvikavanja od društvenih mreža. Bez obzira na rezultat ipak si napravio jedan korak prema pozitivnoj promjeni. 

via GIPHY

 | Autor:

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Donosimo ti ekskluzivan intervju sa Stokom i LayZ-em povodom snimanja navijačkog hita 'Moja Croatia'. Ako i ti želiš imati originalnu majicu iz spota navijačke himne, kupi ih na ŽUTI KLIK. Cijena majice je 120 kuna.

A tu su i naše ljepotice - Two Crazy Beauties koje ti tajne pravog i iskrenog prijateljstva. Dennis Domian, TheSikrt i Bruno Lukić govore o onim svakodnevnim brigama i temama koje muče svakog od nas, a neki YouTuberi otkrivaju najcringe situacije u kojima su se pronašli.

U seks vodiču za tinejdžere pročitaj sve što trebaš znati o prvom seksu, a u rubrici 'Zavoli svoje tijelo' doznaj kako s dozom samopouzdanja uskočiti u kupaći kostim i pobjeći na plažu. S obzirom da je razdoblje koncerata i festivala, obratili smo pažnju i na droge koje ti mogu uništiti život u nekoliko sekundi.

Tu su i dva modna izloga s top odjevnim predmetima koje moraš imati ovo ljeto, zastrašujuća horor priča i 'game time' za sve one koji obožavaju videoigre.

 

Tvoja reakcija?

4 Komentar/a

Pročitaj sve
  • onajkojinijemoj

    Zadatak nemoguc pomirite se s tim
  • Avatar Sara_koja_hara

    Sara_koja_hara

    Ma kakva ovisnost, pa ne mozes bit ovisan o mobitelu ccc