Prvi 574 pregleda 08. kolovoza 2022.

Muzej žaba u Splitu je urnebesno mjesto za izlet

froggyland

Ako vas put ikada nanese u Split, savjetujemo vam da definitivno posjetite Froggyland - muzej u kojemu su preparirane žabe postavljene u najzanimljivije situacije

Froggyland su, u sklopu nove sezone Roadtripa, posjetili i JoomBoosovi influenceri koji su se, nakon partijanja do ranih jutarnjih sati na Ultra festivalu odlučili nasmijati ovim urnebesnim žabama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ova kolekcija žaba nastala je prije stotinjak godina kada je prepariranje životinja, odnosno, taksidermija, bila iznimno popularna, a u potpunosti ju je napravio popularni i vrlo cijenjeni umjetnik Ferenc Mere. 

 | Autor: froggyland froggyland

Mere je prvotno preparirao oko tisuću žaba, no u odličnom stanju ih je ostalo tek petstotinjak pa su one prenesene u muzej Froggyland u Splitu.

Ondje su postavljene u vrlo zanimljive položaje kojima imitiraju mnoge životne situacije kao što je druženje s prijateljima uz glazbu i piće, kuhanje, odlazak u školi pa čak i vršenje nužde. 

 | Autor: froggyland froggyland

"Kroz deset godina strpljivog, zahtjevnog i vrlo zagonetnog načina prepariranja, Ferenc Mere postao je otac unikatne kolekcije koja je sto godina nakon svog postanka i dalje ostala najveća i najbolja takva kolekcija na svijetu. On je do najsitnijeg detalja uspio prikazati svakodnevicu ljudi", govore iz Froggylanda. 

 | Autor: froggyland froggyland

Ovaj Muzej nalazi se u Ulici kralja Tomislava u Splitu i zaista bi bilo šteta ne pogledati mnoge od zanimljivih i neobičnih eksponata, ako se nađete u blizini. 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°