Bliži nam se Uskrs i vjerujemo kako je tvoj dom već ukrašen jajima i zečićima, tako da - jedino što nedostaje je neka fina klopa. Zato ti donosimo super recept!
Ukoliko se želiš ove godine priključiti mami i tati u pripremi hrane te iznenaditi ukućane nečim novim na uskršnjem jelovniku, posluži se receptom koji donosi portal Her.
Riječ je o poslastici izvornog naziva Crème Egg Fudge.
Ovo je recept za 12 ljudi, a s 15 minuta vremena koliko će ti trebati za pripremu i još 25 minuta vremena kuhanja, bit će ti jednostavno i zanimljivo raditi ga.
Evo što ti sve treba:
Sastojci:
5 Cadbury krema od jaja ili bilo kakvih mliječnih jaja
100 g pakiranja mini čokoladnih jaja
200 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
160 g slanog maslaca, izrezanog na sitne komade
700 g granuliranog šećera
1 žličica morske soli
1 žlica instant kave
Koraci:
Prekrijte kvadratni lim za tortu od 18 cm limenom folijom. U lonac stavite mlijeko, vrhnje, maslac, šećer, sol i kavu. Polako zagrijte da bi se topio šećer i maslac, a zatim kuhajte oko 20 minuta, ako koristite termometar za šećer, zagrijte do 115 °C. Ako nemate termometar, nakon 20 minuta tekućina bi trebala izgledati gusta, puna mjehurića i orašasto smeđe boje.
Maknite sa štednjaka i lagano miješajte drvenom žlicom nekoliko minuta. Zatim ručnim električnim mikserom miksajte na maloj brzini oko 3-5 minuta. Smjesa bi se trebala zgusnuti i početi izgledati više matirano. U posebnoj posudi lagano razmutite jaja. Nasjeckajte mini jaja. Nježno preklopite jaja u friz. Ulijte u pripremljeni lim i ostavite da se potpuno ohladi.
U hladnjaku ostavite nekoliko sati. Narežite na komade i poslužite! Dobar tek!
Postani JoomBoos novinar, napiši najoriginalniju priču i osvoji 500 kuna!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.