Prvi 161 pregleda 17. svibnja 2022.

Odlazak u kino jednak je vježbanju. Evo objašnjenja

reuters/pixsell/CANVA

Kada je riječ o tjelovježbi, mnogi će se složiti kako im ona nije pri vrhu omiljenih aktivnosti i da bi umjesto nje uvijek odabrali nešto drugo. Na primjer, odlazak u kino s prijateljima. Ako i vi pripadate toj skupini, ovaj članak će vas prilično obradovati jer se čini kako odlaskom u kino postižete vrlo slične rezultate kao i laganijom tjelovježbom

Ako je odlazak u kino jedna od vaših omiljenih aktivnosti koju više volite prakticirati od, recimo, tjelovježbe, onda za vas donosimo odličnu vijest. Naime, kako piše Miss7, znanstvenici s University Collegea u Londonu su dokazali da gledanje filma u kinu ima isti učinak na naše tijelo kao lagana tjelovježba. 

via GIPHY

U istraživanju je sudjelovalo 77 osoba od kojih je njih 51 gledalo film ''Aladdin'' s Willlom Smithom u glavnoj ulozi i na njih su znanstvenici postavili senzore koji su pratili njihove otkucaje srca te reakcije koje su se događale na koži. Drugih 26 osoba je dobilo zadatak čitati knjigu. 

Rezultati su pokazali da je ljudima koji su bili u kinu srce kucalo između 40 i 80 posto od njegove maksimalne brzine, što se naziva 'zdrava zona srca'.

via GIPHY

Za prosječnog 30-godišnjaka otkucaji srca u tom slučaju bi bili 95 i 160 otkucaja u minuti dok su normalni otkucaji srca u mirovanju između 60 i 100 otkucaja u minuti. Isti učinak bi se mogao dobiti i laganim kardio treningom, kao što su, na primjer, šetnja ili vrtlarenje.

via GIPHY

Također, srca svih ljudi koji su gledali film su se sinkronizirala i tukla su istim ritmom što je stvorilo osjećaj zajedništva. Baš zanimljivo...

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?