Prvi 3011 pregleda 01. svibnja 2022.

Ova pita s piletinom i gljivama je idealna za vikend

Canva/Opinionstage

Ako ne znate kako iskoristiti ostatke piletine od jučerašnjeg ručka, savjetujemo vam da se okušate u izradi ove pite s piletinom i gljivama koju ćete apsolutno obožavati

Sastojci:

  • 1 pakiranje kora za štrudle
  • 1 velika glavica luka
  • 500 g pilećeg mesa
  • 500 g šampinjona
  • 450 ml kiselog vrhnja
  • Šaka svježeg peršina
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • Sol i papar
  • Ulje
  • 2 dl mineralne vode
  • Sezam

Postupak: 

Pileće meso začinite i stavite kuhati (ako imate ostatke piletine od prethodnog dana, preskočite ovaj postupak). Za to vrijeme luk isjeckajte na kockice i stavite da se dinsta na laganoj vatri. Dok se luk dinsta, šampinjone nasjeckajte na deblje listove pa ih dodajte u tavu s lukom i malo posolite i popaprite. Po želji možete dodati i neke druge začine. Sve zajedno dinstajte još 10-ak minuta dok šampinjoni ne omekšaju. 

Ispod tave ugasite vatru pa šampinjonima dodajte kuhanu piletinu koju ste prethodno natrgali na sitne komade. Piletini dodajte sitno nasjeckani peršin. U jednoj zdjelici pomiješajte 400 ml kiselog vrhnja i dva jaja pa dobivenu smjesu prelijte preko piletine i šampinjona, promiješajte i dodajte jedan prašak za pecivo. 

Kore za štrudlu razdvojite pa na jedan list stavite žličicu ulja i dvije žlice minerale vode pa na nju stavite drugu koru i ponavljajte postupak dok ne potrošite četiri kore, ali na četvrtu koru nemojte stavljati ulje i vodu nego na nju stavite dio smjese od piletine i šampinjona. Sve zarolajte i prebacite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. 

Isti postupak ponovite još tri puta dok ne potrošite sve kore i smjesu od piletine i šampinjona. Dobivene pite premažite smjesom od 50 ml kiselog vrhnja i jednog jajeta pa posipajte sezamom. 

Pecite na 200 stupnjeva 40-ak minuta. Kada je pita gotova, ostavite ju nekoliko minuta da se ohladi pa narežite na komade i uživajte!

Dobar tek!

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?