Prvi 2373 pregleda 21. svibnja 2022.

Ova pravila moraju poštovati sva djeca kraljevske obitelji

dukeandduchessofcambridge/Instagram

Život kraljevske obitelji oduvijek je intrigirao javnost i mnogi su se sigurno barem jednom zapitali kako je to odrastati u kraljevskoj obitelji i koja su to pravila koja se nikada ne smiju prekršiti

Iako mnoge detalje iz svijeta kraljevske obitelji ne znamo niti ćemo ih ikada saznati, ipak znamo neka pravila kojih se djeca kraljevske obitelji moraju pridržavati. Ako želite saznati koja su to pravila, nastavite čitati jer smo na YourTango pronašli odgovore!

1. Moraju biti kršteni

Glavni razlog ovog pravila je to što je monarh (kralj ili kraljica) poglavar Engleske crkve pa članovi kraljevske obitelji također imaju svoje obaveze prema crkvi i monarhu.

Također, osobe koje udajom ili ženidbom ulaze u kraljevsku obitelj moraju biti krštene. To smo mogli vidjeti i na primjeru Meghan Markle koja je morala biti krštena prije nego li se udala za princa Harryja. 

2. Moraju poštovati bonton

Svi članovi kraljevske obitelji pa čak i djeca moraju znati pravila pristojnosti i poštovati strogi bonton. "Učenje bontona za članove kraljevske obitelji počinje čim su dovoljno stari da mogu sjesti za stol", za People je rekla stručnjakinja za kraljevsku obitelj Myka Meier. 

"Djeca kraljevske obitelji prisustvuju svečanim obrocima, idu na formalne događaje i vježbaju sve - od glasnoće kojom govore pa sve do toga kako se prikladno odjenuti za neki događaj. Naravno, ne smijemo zaboraviti i na to kako se nakloniti", dodaje Meier. 

3. Dolazak na kraljevske događaje je obavezan

Ovo pravilo je važno kako bi članovi kraljevske obitelji od najranije dobi shvatili važnost i odgovornost održavanja dobrog imidža obitelji. Također, od djece se zahtijeva da poštuju sva pravila pristojnog ponašanja.

4. Ne smiju putovati avionom s braćom i sestrama

S obzirom na to da su djeca kraljevske obitelji potencijalni budući monarsi, zabranjeno im je zajedničko putovanje avionom kako bi se, u slučaju nesreće, spriječilo pogibanje velikog broja nasljednika.

5. Moraju znati još barem jedan jezik 

S obzirom na to da se pripadnici kraljevske obitelji susreću s brojnim ljudima diljem svijeta, vrlo je važno da znaju govoriti više od jednog jezika. Djeca strane jezike počinju učiti od vrlo rane dobi, čim krenu u vrtić, a najčešće uče francuski i španjolski. 

6. Ne smiju nositi crnu odjeću tijekom dnevnih evenata

U zapadnom svijetu, crna odjeća tradicionalno označava tugovanje, a ponekad i lošu sreću. Stoga, u kraljevskoj obitelji se crna odjeća nosi samo kada je u pitanju smrtni slučaj, a to se pravilo osobito odnosi na djecu. 

7. Uvijek moraju imati pripremljen crni outfit

Iako djeca kraljevske obitelji obično ne nose crnu odjeću, svi njeni članovi (pa i djeca) uvijek u blizini moraju imati pripremljen crni outfit u slučaju iznenadne smrti nekoga iz kraljevske obitelji. 

8. Ne smiju jesti školjke 

Prehrana kraljevske obitelji, osobito djece, strogo je kontrolirana, a jedna od namirnica koju ne smiju jesti su školjke. Naime, školjke vrlo lako mogu uzrokovati trovanje i jednostavno nisu 'vrijedne' tog rizika.

9. Ne smiju igrati Monopoly

Ovo pravilo se ne odnosi samo na djecu nego i na odrasle članove kraljevske obitelji. Naime, jednom su prinčevi i princeze postali previše kompetitivni dok su igrali ovu igru pa ju je Kraljica odlučila u potpunosti zabraniti. 

10. Moraju slušati dadilje i osiguranje

Iako su članovi kraljevske obitelji, djeca su ipak djeca i zbog njihove sigurnosti je iznimno važno da budu poslušni dadiljama i osiguranju. Također, ovo pravilo ih tjera da budu 'prizemljeni' i da poštuju sve oko sebe. 

Koje od ovih pravila vas je najviše iznenadilo?

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?