Prvi 2257 pregleda 22. veljače 2022.

Ova žitarica je najzdraviji izbor ako pokušavate smršaviti

unsplash

Bilo da želite gubiti na težini ili se samo zdravije hraniti, cjelovite žitarice idealno su rješenje za jedno i drugo. No, jedna se cjelovita žitarica ipak najviše ističe

Ako želite, na što zdraviji način, gubiti na težini, najvažnija stvar koju morate učiniti je - bazirati svoju prehranu na namirnicama koje su bogate vlaknima. Te namirnice su cjelovite žitarice i proizvodi načinjeni od njih. S obzirom na to da takve namirnice obiluju vlaknima, dugo će vas držati sitima što u konačnici dovodi do gubitka na težini jer u sebe unosite manje hrane (osobito one nezdrave).

Osim toga što, pomoću cjelovitih žitarica, možete gubiti na težini, one smanjuju rizike od raznih bolesti srca, dijabetesa, raka i mnogih drugih, piše She Finds

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Jedna od cjelovitih žitarica koja, osim što obiluje vlaknima, je iznimno bogata i bjelančevinama je - kvinoja. "Kvinoja je potpuni protein što znači da sadrži sve aminokiseline koje su neophodne našem tijelu", govori nutricionist Jay Cowin.

Kvinoja, također, ima i niski glikemijski indeks što znači da neće uzrokovati nagli porast i pad šećera u krvi (što uzrokuje nagli osjećaj gladi) pa će vas puno duže držati sitima. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Osim što je kvinoja bogata svim nutrijentima koji su neophodni našem tijelu, odlična je i zato što se vrlo lako priprema i od nje možete napraviti bezbroj različitih jela pa ju tako konzumirati i na dnevnoj bazi. 

"Lagana je i prozračna tako da, kada je topla, raznim jelima daje dodatni okus, a kada je hladna, jelima daje svjež okus", govori nutricionistica Blanca Garcia. 

Od nje možete napraviti salate, može poslužiti kao sjajan prilog uz meso, tofu ili ribu, a isto tako od nje možete napraviti sjajne popečke, pljeskavice i skuhati ju u varivu. Toliko je mogućnosti...

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Kvinoja je zaista namirnica bez mane! Tko će ju već sutra uvrstiti u svoju prehranu?

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

 | Autor:

Tvoja reakcija?