Oh slatke, ukusne buhtle. Kad su one u pitanju ne biramo, jedemo ih punjene čokoladom, džemom, voćem pa čak i sirom. Toliko su ukusne da smo odmah potražili recept i dijelimo ga s vama da biste i vi uživali u njihovom okusu.
Jedan od najboljih mirisa ikad je miris toplih buhtli koje su nam najčešće pripremale mame i bake. Većina se ne može strpjeti da se ohlade već ih vole jesti tople i punjene nekim slatkim namazom. Njihova priprema i nije tako teška pa ih možete pripremiti na brzinu kad god imate želju pojesti nešto slatko. Ovo je recept s Miss7Gastro koji trebate isprobati.
Ovo su sastojci koji su vam potrebni za pripremu:
- 400 g brašna
- 140 ml mlijeka
- 80 g maslaca
- 60 g šećera
- 25 g svježeg kvasca ili jedan suhi
- 2 jaja
- 1 vrećica vanilin šećera
- Korice jednog limuna
- 1/2 žličice soli
- džem ili čokoladni namaz
Ovo je postupak:
- Pomiješajte toplo mlijeko sa šećerom pa u to dodajte kvasac. Ostavite kvasac na toplom da se digne. U veću posudu dodajte sve suhe sastojke - brašno, sol, šećer, koricu limuna i vanilin šećer. Sastojke promiješajte pa u njih dodajte jaja, kvasac i 40 g otopljenog maslaca.
- Dobro umijesite tijesto pa ga stavite u nauljenu posudu. Pokrijte ga krpom i stavite na toplo da se udvostruči. Kad se tijesto digne, stavite ga na pobrašnjenu podlogu i od tijesta oblikujte kuglice. Uzimajte tijesto ovisno o tome koju veličinu buhtla želite. Kuglu spljoštite i u sredinu stavite namaz po želji.
- Kad ponovno oblikujete kugle, stavite ih u maslacem nauljenu posudu, ostavite da se dižu 20 minuta pa ih ponovno premažite ostatkom maslaca.
- Buhtle pecite 30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva ili dok ne poprime zlatno žutu boju. Kad se ohlade, po buhtlama posipajte šećer u prahu.
Ovaj recept je poprilično jednostavan pa ga možete isprobati možda čak i danas ili si ga čuvajte za vikend. Uživajte u mekanim i slatkim buhtlama.
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.