Prvi 33269 pregleda 16. kolovoza 2022.

Ovaj recept za domaće buhtle će vas oduševiti

reuters/pixsell/CANVA

Oh slatke, ukusne buhtle. Kad su one u pitanju ne biramo, jedemo ih punjene čokoladom, džemom, voćem pa čak i sirom. Toliko su ukusne da smo odmah potražili recept i dijelimo ga s vama da biste i vi uživali u njihovom okusu.

Jedan od najboljih mirisa ikad je miris toplih buhtli koje su nam najčešće pripremale mame i bake. Većina se ne može strpjeti da se ohlade već ih vole jesti tople i punjene nekim slatkim namazom. Njihova priprema i nije tako teška pa ih možete pripremiti na brzinu kad god imate želju pojesti nešto slatko. Ovo je recept s Miss7Gastro koji trebate isprobati.

Ovo su sastojci koji su vam potrebni za pripremu:

  • 400 g brašna
  • 140 ml mlijeka
  • 80 g maslaca
  • 60 g šećera
  • 25 g svježeg kvasca ili jedan suhi
  • 2 jaja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • Korice jednog limuna
  • 1/2 žličice soli
  • džem ili čokoladni namaz

Ovo je postupak:

  • Pomiješajte toplo mlijeko sa šećerom pa u to dodajte kvasac. Ostavite kvasac na toplom da se digne. U veću posudu dodajte sve suhe sastojke - brašno, sol, šećer, koricu limuna i vanilin šećer. Sastojke promiješajte pa u njih dodajte jaja, kvasac i 40 g otopljenog maslaca. 
  • Dobro umijesite tijesto pa ga stavite u nauljenu posudu. Pokrijte ga krpom i stavite na toplo da se udvostruči. Kad se tijesto digne, stavite ga na pobrašnjenu podlogu i od tijesta oblikujte kuglice. Uzimajte tijesto ovisno o tome koju veličinu buhtla želite. Kuglu spljoštite i u sredinu stavite namaz po želji.
  • Kad ponovno oblikujete kugle, stavite ih u maslacem nauljenu posudu, ostavite da se dižu 20 minuta pa ih ponovno premažite ostatkom maslaca. 
  • Buhtle pecite 30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva ili dok ne poprime zlatno žutu boju. Kad se ohlade, po buhtlama posipajte šećer u prahu.

Ovaj recept je poprilično jednostavan pa ga možete isprobati možda čak i danas ili si ga čuvajte za vikend. Uživajte u mekanim i slatkim buhtlama.

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?