Danas obilježavamo Svjetski dan kave pa smo, tim povodom, s vama odlučili podijeliti recept za jedan od najpopularnijih deserata od kave - tiramisu. Na vama je samo da se bacite na pripremu i uživate u ovom, mnogima omiljenom, kolaču
Sastojci:
- 200 g piškota
- 150 ml lagano zaslađene kave
- 1 jušna žlica ruma ili likera od kave
- 500 ml slatkog vrhnja (mliječnog)
- 500 g mascarponea
- 80 g šećera u prahu
- Kakao u prahu
Postupak:
Slatko vrhnje mutite 30-ak sekundi, dodajte mu šećer u prahu pa umutite meki šlag. Dodajte mascarpone i nastavite miksati dok smjesa ne postane pjenaste i kremaste teksture. Kada ste dobili glatku smjesu, kako piše Miss7 Gastro, 380 grama odvojite i stavite u vrećicu za ukrašavanje.
Zatim, pripremite si jednu duboku posudu veličine 20x20 cm. U jednom tanjuru sa strane pomiješajte rum i kavu pa jednu po jednu piškotu vrlo kratko umočite u tu mješavinu. Piškote slažite jednu do druge (na gusto) u ranije pripremljenu posudu.
Po poredanim piškotama rasporedite jednu trećinu preostale smjese od šlaga i mascarponea. Potom, na tu kremu ponovno posložite piškote koje ste namočili u kavu, po njima rasporedite smjesu, ponovno složite još jedan red piškota i sve ukrasite smjesom koju ste prethodno odvojili u vrećicu za ukrašavanje.
Stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Najbolje bi bilo preko noći.
Prije posluživanja posipajte kakaom u prahu.
Uživajte u ovom jednostavnom desertu!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.