Prvi 2827 pregleda 04. rujna 2022.

Ove biljke u spavaćoj sobi će vam poboljšati san

reuters/pixsell/CANVA

Ako imate poteškoća s kvalitetom sna ili vas muči nesanica, savjetujemo vam da u svoju spavaću sobu smjestite nekoliko biljaka koje će vam pomoći riješiti taj problem. Koje to biljke poboljšavaju kvalitetu sna, saznajte u nastavku

Valerijana

Osim što će, zbog svojih bijelih ili ružičastih cvjetova izgledati odlično u vašoj sobi, valerijana će vam pomoći da brže zaspite, ali i kvalitetnije spavate.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Prije spavanja u svoju kupku možete dodati nekoliko grančica ove biljke kako bi se dodatno opustili prije spavanja. Valerijana voli osunčana mjesta pa bi bilo dobro da ju držite na prozoru koji je barem šest sati na dan izložen suncu. 

Spatifilum

Spatifilum je odličan pročišćivač zraka i vlažnost prostorije može povećati i do pet posto što je odlično za ispravno i lako disanje dok spavate.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Kako piše Dreams, niska razina vlage povećava statički elektricitet, suhu kožu i kosu, a povećava i podložnost prehladama i respiratornim bolestima. 

Ova biljka vrlo se lako održava i zahtijeva zalijevanje samo jednom tjedno. 

Lavanda

Lavanda umiruje, usporava otkucaje srca i snižava tlak. Stavite ju pored kreveta tako da osjetite njezin miris, a prije spavanja je dobro napraviti kupku s nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. Također, pored jastuka možete i staviti vrećicu sa sušenom lavandom. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Baš kao i valerijanu, lavandu je potrebno smjestiti na osunčani prozor i relativno rijetko zalijevati.

Aloe vera 

Aloe vera tijekom noći proizvodi kisik koji, naravno poboljšava kvalitetu zraka u vašoj sobi, a samim time i san. Također, gel koji se nalazi u njenim listovima odličan je i za blage posjekotine i opekline. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Vrlo lako se održava i potrebno joj je zalijevanje samo jednom tjedno ili svakih desetak dana.

Bršljan

NASA je ovu biljku uvrstila na vrh ljestvice onih koje su odlične za pročišćavanje zraka. Naime, bršljan, osim što stvara kisik, upija i formaldehid, bezbojan otrovni plin koji se nalazi u puno stvari koje držimo u domu kao što su prešano drvo, osvježivači prostora, plastični predmeti i slično. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Bršljanu odgovaraju nešto niže temperature, otprilike 18 stupnjeva i niže. Ljeti ga je potrebno obilnije zalijevati dok je zimi dovoljno samo da je zemlja blago vlažna. 

Imate li već koju od ovih biljaka? 

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?