Prvi 2759 pregleda 28. srpnja 2022.

Ovo je recept za savršeni sladoled od čokolade. Mljac!

reuters/pixsell/CANVA

Danas je dan mliječne čokolade pa smo vam odlučili zasladiti dan i predstaviti vam ovaj savršeni recept za brz i jednostavan sladoled od čokse. Ovu ledenu slasticu mogu napraviti i oni koji vjeruju u to da im kuhanje ne ide od ruke.

Topli ljetni dani tjeraju nas na pronalazak načina za najbrže rashlađivanje, a u tome će najbolje uspjeti ukusan sladoled - pogotovo onaj od čokolade. Priprema ovoga deserta je jako jednostavna, a najbolje od svega je to da uopće ne trebate paliti pećnicu, piše TheSpruceEats. 

Evo koji sastojci su vam potrebni za pripremu:

Jedna i pol šalica mlijeka

Pola šalice kakao praha

Jedna šalica šećera

Dvije šalice slatkog vrhnja

Jedna žličica ekstrakta od vanilije

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Postupak je baš jednostavan...

Zajedno umutite mlijeko, kakao i šećer. Miješajte sve dok se kakao i šećer ne povežu i rastope. U velikoj zdjeli tucite slatko vrhnje dok ne dobijete čvrste vrhove. Dobiveni šlag pomiješajte s ekstraktom vanilije pa ih dodajte u smjesu od mlijeka, šećera i kakaa. Smjesu stavite na zamrzavanje. Nakon kojih sat vremena je promiješajte pa ponovno stavite na dva sata u zamrzivač. Nakon toga dobiveni sladoled možete odmah jesti ili ga možete pospremiti u neku čvrstu kutiju s poklopcem i staviti na zamrzavanje.

Vjerujemo da ćete se odmah 'baciti' na pripremu ovog sladoleda jer tko ne voli čokoladu i sladoled?!

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?