Trebate savršen kolač za vikend, a opet brz i jednostavan za pripremu? Nema problema. Dajte šansu ovim sočnim mak kockama!
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 grama maslaca
- 150 grama šećera
- 100 ml mlijeka
- 200 grama maka
- 50 ml ruma
- jedan prašak za pecivo
- jedan limun (korica od 1/2 te sok od cijelog limuna)
- malo džema po želji (marelica, višnja, miješano voće...)
- čokolada za kuhanje
Postupak:
1. Mak prvo prelijte vrelim mlijekom i pomiješajte s dvije žlice šećera i praškom za pecivo.
2. Ostatak šećera izmiksajte sa žumanjcima i otopljenim maslacem (šećer dodajte postepeno). Sve sjedinite sa smjesom od maka.
3. Dodajte smjesi koricu od pola limuna te sok cijelog limuna, a zatim promiješajte. Dodajte i rum pa sjedinite.
4. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg te zatim tu smjesu kuhačom, laganim pokretima umiješajte u smjesu od žumanjaka i maka.
5. Stavite biskvit u posudu obloženu papirom za pečenje te pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
6. Sada pripremite čokoladnu glazuru. Otopite čokoladu za kuhanje (oko 300 grama) s ostatkom maslaca - na pari!
7. Kad se kolač ispeče, ostavite ga da se malo prohladi pa ga premažite džemom po vašem izboru, a potom prelijte čokoladnom glazurom.
8. Ostavite kolač da se ohladi kako bi se čokolada stisnula pa poslužite. Dobar tek!
Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.