Prvi 3522 pregleda 02. svibnja 2022.

Ovo varivo od piletine i povrća morate probati!

budgetbytes/Instagram/Canva

Ako vam nedostaje inspiracije za jednostavne, ali nutritivno bogate obroke, mi smo tu da vas 'spasimo' jer smo na Budget Bytes pronašli recept za varivo s piletinom i hrpom povrća koje će vas apsolutno oduševiti, a pritom neće previše 'oštetiti' vaš budžet

Sastojci:

  • 1 luk srednje veličine
  • 1 celer
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 veća mrkva
  • 500 g pilećih prsa
  • 4 žlice brašna
  • 50 g maslaca ili 10 žlica ulja 
  • 2 krumpira srednje veličine
  • 2 čaše vode
  • 2 čaše pilećeg temeljca
  • Ružmarin, svježi ili suhi peršin, sol, papar

Priprema: 

Za početak, na sitne kockice nasjeckajte luk, celer i mrkvu, a krumpir ogulite i izrežite na kocke veličine 1x1 centimetar. Češnjak protisnite kroz drobilicu. Piletinu narežite na komade 1x1 centimetar, posolite pa posipajte s dvije žlice brašna i pomiješajte dok se brašno ravnomjerno ne rasporedi. 

U loncu zagrijte maslac ili ulje i pa ubacite piletinu i popržite ju nekoliko minuta dok ne poprimi smeđu boju sa svake strane i dok na tavi ne ostane karamelizirani sloj. Piletina ne mora biti pečena do kraja. Prebacite meso u drugu posudu pa u isti lonac ubacite luk, celer, češnjak i mrkvu pa miješajte dok luk ne omekša. 

Ako primijetite da vam nedostaje tekućine, slobodno dodajte malo vode.

Kada je povrće omekšalo, dodajte preostale dvije žlice brašna i nastavite miješati na vatri srednje jačine oko dvije minute. Dodajte meso, začine, vodu i temeljac pa miješajte kako bi se brašno, koje ste prethodno dodali, ravnomjerno rasporedilo. 

Lonac poklopite i ostavite da sve proključa. Kada je varivo proključalo, maknite poklopac, smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha otprilike 30 minuta.

Po želji dodajte još svježeg peršina i poslužite dok je vruće.

Uživajte u ovom bogatom i ukusnom varivu!

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?