Ako vam nedostaje inspiracije za jednostavne, ali nutritivno bogate obroke, mi smo tu da vas 'spasimo' jer smo na Budget Bytes pronašli recept za varivo s piletinom i hrpom povrća koje će vas apsolutno oduševiti, a pritom neće previše 'oštetiti' vaš budžet
Sastojci:
- 1 luk srednje veličine
- 1 celer
- 1 češanj češnjaka
- 1 veća mrkva
- 500 g pilećih prsa
- 4 žlice brašna
- 50 g maslaca ili 10 žlica ulja
- 2 krumpira srednje veličine
- 2 čaše vode
- 2 čaše pilećeg temeljca
- Ružmarin, svježi ili suhi peršin, sol, papar
Priprema:
Za početak, na sitne kockice nasjeckajte luk, celer i mrkvu, a krumpir ogulite i izrežite na kocke veličine 1x1 centimetar. Češnjak protisnite kroz drobilicu. Piletinu narežite na komade 1x1 centimetar, posolite pa posipajte s dvije žlice brašna i pomiješajte dok se brašno ravnomjerno ne rasporedi.
U loncu zagrijte maslac ili ulje i pa ubacite piletinu i popržite ju nekoliko minuta dok ne poprimi smeđu boju sa svake strane i dok na tavi ne ostane karamelizirani sloj. Piletina ne mora biti pečena do kraja. Prebacite meso u drugu posudu pa u isti lonac ubacite luk, celer, češnjak i mrkvu pa miješajte dok luk ne omekša.
Ako primijetite da vam nedostaje tekućine, slobodno dodajte malo vode.
Kada je povrće omekšalo, dodajte preostale dvije žlice brašna i nastavite miješati na vatri srednje jačine oko dvije minute. Dodajte meso, začine, vodu i temeljac pa miješajte kako bi se brašno, koje ste prethodno dodali, ravnomjerno rasporedilo.
Lonac poklopite i ostavite da sve proključa. Kada je varivo proključalo, maknite poklopac, smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha otprilike 30 minuta.
Po želji dodajte još svježeg peršina i poslužite dok je vruće.
Uživajte u ovom bogatom i ukusnom varivu!
Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.