Prvi 1220 pregleda 26. siječnja 2021.

Pet ozbiljno korisnih trikova koje smo naučili na - TikToku!

food.n.cats/instagram/canva

TikTok je zabavan, ali nas može i nečemu naučiti. Mi smo se prisjetili pet najzabavnijih i, priznajemo, ozbiljno korisnih trikova koje smo vidjeli upravo na ovoj popularnoj društvenoj mreži. A koje je vama najbolje otkriće s TikToka? Pišite nam u komentarima!

1. Kako složiti krevet u jednom potezu?

Ako ste se dosad mučili sa slaganjem popluna na krevetu, nakon ovog videa više nećete... Vjerojatno. Ovaj dečko je na TikToku snimio video kako u jednom potezu slaže krevet kao u hotelu, a postupak je stvarno jako jednostavan. Samo zabacite poplun prema gore, a zatim ga bacite na krevet. Voila!

2. Način motanja tortilje koji je 'zaludio' svijet

Motanje tortilje na klasičan način, gdje je jednostavno rolate sa svim sastojcima koje ste stavili unutra? Da, fora je to, ali ovaj način koji su TikTokeri otkrili svijetu puuuuno je bolji. I jednostavniji. Napravite rez na sredini tortilje - ali samo do pola. Zatim na svaku četvrtinu tortilje složite sastojke po želji i preklapajte jedan preko drugoga. Na kraju tortilju možete tostirati za još bolji 'šmek', a usput vam ništa neće ispasti iz nje kao što ispada kod 'normalnog' motanja. Pre-do-bro!

3. Nemaš nož za rezanje torte? Nema problema

Ako doma imaš čašu za vino ili bilo kakvu čašu na stalku, spašen si. Ili spašena si! Uglavnom, sve što trebaš je tortu 'zagrabiti' velikom čašom, pa onda tortu možeš jesti iz nje (praktično, jer ne prljaš tanjure) ili s posebnog tanjura (ako baš tako jako voliš prati suđe). Jako jednostavno!

4. Najjednostavniji način za čišćenje prljave četke za kosu...

Možda dosad nisi ni razmišljala (ili razmišljao, ako si dečko s dugom kosom i četku koristiš svakodnevno) da bi ovaj koristan alat za neuredne čuperke trebalo i očistiti i oprati s vremena na vrijeme... Ali, da, trebalo bi. Sve što trebaš je uroniti četku u vodu u koju si prethodno stavila (ili stavio) malo praška za pecivo. Sva prljavština će sama nakon nekog vremena izaći van, ali nemoj se uplašiti onoga što ćeš ugledati u vodi nakon svega. Malo je gadno, ali ako redovito pereš četku, nemaš brige!

5. E ovako se radi večera za veliku obitelj

Ako imaš veliku obitelj, ne pada ti na pamet svaku večer stajati pred štednjakom i kuhati obrok za 10-ero ljudi ili im jednostavno želiš večeru tu i tamo učiniti zabavnom, evo što moraš napraviti. Kupi hrpu tortilja čipsa i razne umake uz njih. Sve istresi na stol koji si obložio ili obložila folijom, a na čips dodaj preprženo mljeveno meso i sir (ili što već želiš, odabir je samo tvoj). Super brzo, super zabavno i nema puno suđa nakon svega. Jes!

 

Zimski JoomBoos Posterbook pronađite na svim kioscima Tiska.

 | Autor:

Tvoja reakcija?