Od same pomisli na spoj čokolade, sira i keksa 'potekle' su nam sline na usta. Nakon što pročitate recept i pogledate fotografije ove nevjerojatne torte, vjerujemo da će poteći i vama. Stoga, zašto ne bi zasukali rukave i napravili si ovu slasticu. Pa krenimo na recept!
Sastojci za podlogu:
- 100g prženih lješnjaka
- 140 g prženih badema
- 140g šećera
- 8g soli
- 40g kakaa u prahu
- 120g rastopljenog maslaca
Sastojci za kremu:
- 150g tamne čokolade
- 700g krem sira
- 225g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 velika jaja
Postupak:
- U blender ubacite bademe i miksajte dok smjesa ne postane prah s nekoliko sitnih komadića badema. U to dodajte kakao, šećer, sol i otopljeni maslac. Smjesu rasporedite u kalup za pečenje i pecite od 10 do 15 minuta na 140 stupnjeva. Kad se ispeče, koru izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
- Smjesu koju ste dobili miješanjem svih sastojaka za cheesecake (osim čokolade) podijelite u dvije zdjele. Rastopite čokoladu na pari i ostavite je da se ohladi. Jednu polovicu smjese ostavite običnom, a u drugu smjesu dodajte otopljenu čokoladu.
- Ulijevajte smjese na koru, izmjenjujući zdjelu s običnom smjesom i onu u koju je dodana čokolada. Kad dodate slojeve, dobit ćete predivan mramorni efekt, piše Her.
U slast!
Ljetni broj JoomBoos Videostar magazina je na kioscima u Hrvatskoj i BiH.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.