Prvi 2610 pregleda 28. lipnja 2020.

Ovaj mramorni čokoladni cheesecake će vas oduševiti

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Od same pomisli na spoj čokolade, sira i keksa 'potekle' su nam sline na usta. Nakon što pročitate recept i pogledate fotografije ove nevjerojatne torte, vjerujemo da će poteći i vama. Stoga, zašto ne bi zasukali rukave i napravili si ovu slasticu. Pa krenimo na recept!

Sastojci za podlogu:

  • 100g prženih lješnjaka
  • 140 g prženih badema
  • 140g šećera
  • 8g soli
  • 40g kakaa u prahu
  • 120g rastopljenog maslaca
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Petite #Marblechocolatecheesecake in 5” size 😋 DM me to order ya 😋

A post shared by mybakeology (@mybakeology) on

Sastojci za kremu:

  • 150g tamne čokolade
  • 700g krem ​​sira
  • 225g šećera 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 velika jaja

Postupak: 

  • U blender ubacite bademe i miksajte dok smjesa ne postane prah s nekoliko sitnih komadića badema. U to dodajte kakao, šećer, sol i otopljeni maslac. Smjesu rasporedite u kalup za pečenje i pecite od 10 do 15 minuta na 140 stupnjeva. Kad se ispeče, koru izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. 
  • Smjesu koju ste dobili miješanjem svih sastojaka za cheesecake (osim čokolade) podijelite u dvije zdjele. Rastopite čokoladu na pari i ostavite je da se ohladi. Jednu polovicu smjese ostavite običnom, a u drugu smjesu dodajte otopljenu čokoladu.
  • Ulijevajte smjese na koru, izmjenjujući zdjelu s običnom smjesom i onu u koju je dodana čokolada. Kad dodate slojeve, dobit ćete predivan mramorni efekt, piše Her.

U slast!

 

 

Ljetni broj JoomBoos Videostar magazina je na kioscima u Hrvatskoj i BiH.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°