Zobena kaša u staklenci, s limunom i makom je slojevita, mirisna i lagana, a mi vam donosimo recept u nastavku. Sigurno će am dobro doći za one dane kada želite imati spreman doručak čim se probudite
SASTOJCI
- zobene pahuljice 2,33 šalica
- mlijeko 2 šalica
- grčki jogurt 1 šalica
- javorov sirup 2,50 žlica
- mak 1 žlica
- ekstrakt vanilije 2 žličica
- limunova korica 2 žličica
- sok od limuna 1 žličica
- sol 0,25 žličica
POSTUPAK
- U srednjoj posudi pomiješaj zobene pahuljice, mlijeko, jogurt, javorov sirup, mak, vaniliju, limunovu koricu, sok i sol.
- Dobro promiješaj. Pokrij i stavi u hladnjak na 30 minuta dok se smjesa lagano ne zgusne.
- Rasporedi kašu u 4 staklenke od 2,5 dl (po 1 šalicu svaka). Pokrij i vrati u hladnjak na najmanje 8 sati.
- Po želji, prije posluživanja ukrasi s još malo nasitno naribane limunove korice, piše miss7.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.