Prvi 799 pregleda 30. rujna 2025.

Savršen doručak: Zobena kaša s limunom i makom

Youtube/canva

Zobena kaša u staklenci, s limunom i makom je slojevita, mirisna i lagana, a mi vam donosimo recept u nastavku. Sigurno će am dobro doći za one dane kada želite imati spreman doručak čim se probudite

SASTOJCI

  • zobene pahuljice 2,33 šalica
  • mlijeko 2 šalica
  • grčki jogurt 1 šalica
  • javorov sirup 2,50 žlica
  • mak 1 žlica
  • ekstrakt vanilije 2 žličica
  • limunova korica 2 žličica
  • sok od limuna 1 žličica
  • sol 0,25 žličica

 | Autor: Youtube/canva Youtube/canva

POSTUPAK

  1. U srednjoj posudi pomiješaj zobene pahuljice, mlijeko, jogurt, javorov sirup, mak, vaniliju, limunovu koricu, sok i sol.
  2. Dobro promiješaj. Pokrij i stavi u hladnjak na 30 minuta dok se smjesa lagano ne zgusne.
  3. Rasporedi kašu u 4 staklenke od 2,5 dl (po 1 šalicu svaka). Pokrij i vrati u hladnjak na najmanje 8 sati.
  4. Po želji, prije posluživanja ukrasi s još malo nasitno naribane limunove korice, piše miss7


 

Tvoja reakcija?