Evo kako napraviti domaći džem od smokava
Sastojci:
- 900 g smokava
- 1 limun
- 400 g šećera
- prstohvat soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
U velikoj posudi ili loncu od inoxa pomiješaj nasjeckane smokve, sok jednog limuna, šećer i sol. Dobro promiješaj.
Zagrij smjesu na srednje jakoj vatri, stalno miješajući dok se šećer ne rastopi i smokve ne omekšaju. Drvenom kuhačom lagano gnječi smokve kako bi se brže raskuhale.
Smanji vatru na laganu do srednju i kuhaj, povremeno miješajući, dok smjesa ne postane gusta i ne prekriva stražnju stranu žlice, otprilike 40-50 minuta.
Makni s vatre i umiješaj ekstrakt vanilije. Prebaci džem u sterilizirane staklenke, pusti da se potpuno ohladi, zatvori i čuvaj u hladnjaku.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.