Prvi KORONA VIRUS 637 pregleda 07. travnja 2020.

Svi zadaci i gradivo za državnu maturu objavljeni su online

Borna Filic/Pixsell

Na platformi 'U centru mature' Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je sav postojeći materijal te dodatne materijale za polaganje državne mature.

U centru mature nova je platforma Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a na kojoj je obuhvaćen sav postojeći materijal potreban za pripremu državne mature, kao i dodatni zadaci te gradivo.

Možda te zanima... Maturant Matija: 'Bojim se budućnosti...'

"U duhu odgovornosti, solidarnosti, brige prema dionicima odgojno obrazovnog sustava i s posebnim naglaskom na dijeljenje znanja, Centar je, uz sav postojeći materijal koji je do sada bio dostupan na našoj mrežnoj stranici, pripremio i dodatne materijale za olakšavanje procesa učenja i vrednovanja", objavili su iz NCVVO-a.

Dostupni su ispiti prijašnjih generacija

Putem ove platforme nastavnicima se omogućuje pristup bazi znanja koja je temelj izrade zadataka za državnu maturu, kao i smjernicama za izradu ispitnih zadataka i postupaka vrednovanja znanja, dok su učenicima dostupni i ispiti državnih matura prijašnjih generacija, priopćeno je.

Materijale će nadopunjavati narednih tjedana

 | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Damir Spehar/PIXSELL

Učenicima su dostupni digitalni zadaci iz dosad provedenih ispita državne mature za hrvatski jezik i matematiku od obveznih, te povijest i psihologiju od izbornih predmeta, a u narednim danima i tjednima materijali će se stalno nadopunjavati.

Materijali su raspodijeljeni prema razredima i područjima, a svakom je zadatku pridružen obrazovni ishod koji se tim zadatkom ispituje, tip zadatka, ključ za odgovore (rješenje) i primjer rješavanja, javljaju.

 

Postani JoomBoos novinar, napiši najoriginalniju priču i osvoji 500 kuna! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?