Prvi 3814 pregleda 22. siječnja 2022.

Svrbi te desno stopalo? Evo što bi to moglo značiti

Canva/Opinionstage

Ako te svrbi desno stopalo i skineš čarapu pa se počeškaš, a ono i dalje ne prestaje, postoji razlog zašto je to tako. S medicinske strane možda imaš atletsko stopalo ili suhu kožu. No, ako se i ondje ne krije rješenje, možda bi trebao/trebala pročitati što o tome kažu stara vjerovanja...

Što znači kada te svrbi desno stopalo?

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Gledano s duhovne strane, lijevo stopalo predstavlja negativnost što znači da bi te, ako te ono svrbi, mogle sustići loše stvari. Suprotno od lijevoga, desno stopalo predstavlja pozitivnost pa ako te ono svrbi, čekaju te jako dobre stvari. Također, svrbež na dnu vašeg stopala također može značiti da vas uskoro čeka nešto neobično i zanimljivo, piše YourTango.

Ovdje pogledajte video: 

Ako vas svrbi desna noga, s medicinskog stajališta, to može značiti:

Koža vam je jako suha

Ako živite u hladnijim klimatskim uvjetima ili sudjelujete u aktivnostima koje mogu isušiti vašu kožu (poput plivanja ili se samo jako često kupate i tuširate), možda ćete imati suhu kožu na stopalima. Dokaz suhe kože i svrbeža vam može biti taj da vam se desno stopalo ljušti ili je grubo. Korištenje losiona za suhu kožu pomoći će vam ublažiti svrbež, a možete posjetiti i liječnika kako biste bili sigurni u uzrok i riješili svoj problem.

Možda imate atletsko stopalo?

Ne dopustite da vas ime zavara - ne morate biti iskusan sportaš da biste se nosili s ovom gljivicom koja uzrokuje jak svrbež stopala. Atletsko stopalo nastaje zbog gljivice koja obično počinje između prstiju, a simptomi uključuju osip koji svrbi, a može se proširiti na ostatak stopala. Kako biste se riješili ove gljivice možda je najbolje da posjetite liječnika.

Možda ste na nešto alergični?

Bez obzira na to imate li osjetljivu kožu ili alergiju, kontakt s alergenom (kao što je deterdžent za rublje ili hodanje bosim nogama po peludi) može uzrokovati svrbež stopala. 

Ako vas svrbi desna noga, s duhovnog stajališta, to može značiti:

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Puni ste pozitivne energije

Desna strana tijela je pozitivna, a lijeva je negativna. To znači da kada osjetite svrbež na dijelovima tijela koji se nalaze na desnoj strani tijela - oko vas vlada pozitiva!

Započet ćete novo poglavlje, otići na putovanje...

Svrbež stopala povezuje se s hodanjem po neobičnom tlu, pa kada počnete osjećati svrbež desnog stopala, to znači da ćete vrlo vjerojatno uskoro posjetiti ili osjetiti nešto novo. To može biti fizičko putovanje (kao što je godišnji odmor) ili nova prilika (novi posao). Važno je da sve pomno planirate, stoga ne budite impulzivni kod odlučivanja, već donosite proračunate i racionalne odluke.

Mjesto svrbeža također je važno - ako vas svrbi na vrhu stopala, to znači da netko iz vaše okoline govori o vama, a ako se nalazi na tabanu, to znači da ćete profitirati ondje gdje vas put odvede...

Vjerovanja u raznim kulturama i religijama

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Biblijsko vjerovanje

Prema Bibliji, ako vas svrbe noge, to je znak da ste spremni živjeti negdje na nekom novom mjestu. Neovisno o tome znate li odredište ili ne znate, vaša stopala koja vas svrbe vam govore da je vrijeme za promjenu.

Azijsko vjerovanje

U Indiji i drugim azijskim zemljama svrbež desnog stopala znak je da ste na dobrom putu u životu. Ova kultura vjeruje da biste se trebali kretati istim putem, kao i dosad, ako želite ostvariti uspjeh.

Tursko vjerovanje

Turci vjeruju u to da je desno stopalo znak sreće. Dakle, ako vas desna noga počne svrbjeti prije početka, na primjer, novog posla, znači da ćete biti uspješni u njemu!

Razlike u svrbežu po spolu

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Muškarci: Prema praznovjerju, ako muškarce svrbi desno stopalo to označava sreću. Prema vjerovanju, sustiže ih veliko bogatstvo.

Žene: Kod žena je obrnuto. Prema praznovjerju, ako ženu svrbi desno stopalo, to je znak loše sreće, a ako je svrbi lijevo stopalo, to je znak sreće. Hmmmm...

Toliko različitih teorija... A kojoj vi najviše vjerujete?

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?