Prvi 924 pregleda 26. kolovoza 2022.

Talijani nude 15.000 eura za preseljenje na Sardiniju

reuters/pixsell/CANVA

Kad vidite fotografije Sardinije, odmah ćete se u nju i zaljubiti. Ponuda je jako primamljiva, ali svakako prije razmišljanja o mogućem preseljenju, trebate pročitati uvjete.

Talijanska vlada nudi 15.000 eura svima onima koji se žele preseliti na Sardiniju. Ovaj otok privlači na tisuće turista svojim prekrasnim plažama, čistim morem i preukusnom hranom. Iako bi to nekima bio dovoljan poticaj za pakiranje kovčega, dodatna bespovratna sredstva nikome neće nauditi, piše Her.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Ovaj potez je nastao promišljeno, iza njega stoji plan povećanja populacije otoka. To bi samo pomoglo Sardinijskom gospodarstvu. Oni koji žele iskoristiti ovu priliku moraju znati da novac koji dobe moraju potrošiti na kupnju kuće na Sardiniji ili na renoviranje iste. Također, sredstva koja se dobivaju ne smiju biti veća od pola iznosa koji se trebaju uložiti u kuću. To znači da dosta trebate 'potegnuti' i iz vlastitog džepa.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Još jedan od uvijeta je taj da se morate za stalno preseliti na otok i ondje prijaviti boravište, a sredstva se mogu iskoristiti za kupnju objekta samo na manje naseljenim mjestima. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Christian Solinas, predsjednik Sardinije, opisao je svoju regiju kao 'plodnu' za stvaranje novog života i obitelji. 

"Pokrenuli smo incijativu da bi potaknuli mlade ljude da ostanu i razvijaju godpodarski pogodno tlo najosjetljivijih područja", rekao je.

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?