Prvi 2197 pregleda 20. listopada 2019.

Timeline drame 'Baka vs K1KA': Je li joj došao kraj?

bakaprase/kristinađukić/instagram

Drama između youtubera Bake Prase i K1KE traje već danima. Evo kako je sve počelo i je li drami možda došao kraj?

Baka Prase i K1KA već danima vode YouTube rat, izbacuju videa, i međusobno se prozivaju, a njihova je internetska svađa s YouTubea sad prešla i na TV ekrane. Naime, oboje su gostovali u emisiji 'Jutro' na 1. STV te su se ovoga puta riječima obračunali i uživo. Evo što su rekli u emisiji.

Gostovali u emisiji 'Jutro'

Baka je prvo komentirao činjenicu da se uz Nikolu Teslu i Novaka Đokovića našao na popisu najvećih idola mladih danas i rekao da je jako ponosan na tu titulu. No, voditeljica ih je brzo vratila na temu. Na njihovu dramu.

Video koji je pokrenuo lavinu

Kristina je prvo pokušala odgovoriti na pitanje voditeljice koju je zanimalo što se između njih zapravo dogodilo i kako to da je uopće prozvala Baku u videu u kojem govori da on i mnogi drugi youtuberi loše utječu na mlade. Taj je video, za sve koji još nisu sigurni, ustvari bio i povod njihovoj velikoj svađi.

"Odlučila sam snimiti taj video kako bih pokazala da ne podržavam drame, jer se u videima povezanima s dramom na YouTubeu događa najviše vulgarnosti i nasilja", objasnila je Kristina razlog snimanja svog prvog videa povezanog s Bakom. A onda je uslijedila njegova reakcija. Voditeljica je rekla kako joj se čini da je njegova reakcija bila "brutalna", što je on odmah objasnio.

'Djeca nisu glupa'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GAZDA

Objavu dijeli Bogdan Ilic (@bakaprase)

"Drugačije to ne bi bio ja. Ja, kad izlažem svoje stavove, moram biti svoj. I ako opsujem, ne smatram to toliko strašnim. Kad se svađaš, onda se svađaj, to je moje mišljenje. I mislim da se nitko nikad ne svađa bez razloga", rekao je Baka. 

Zatim je objasnio svoje mišljenje oko djece koja ga prate, a za koje se neki boje da bi mogla početi kopirati njegovo ponašanje iz videa ili, kako je naglasila voditeljica, neki smatraju da zbog njegovih . "Djeca nisu glupa i oni znaju što se događa. I od mene nikad nisu mogli naučiti da je fizičko nasilje rješenje, jer im ja u svakom svom videu govorim da nikad ne smiju fizičkim nasiljem rješavati probleme", dodao je.

Kika je rekla da se ne slaže s njime i da misli kako njegovi videi itekako utječu na njegove fanove, koji u njemu vide svog uzora.

Povećanje popularnosti?

Nakon toga ih je voditeljica upitala jesu li ovom dramom možda htjeli podići vlastitu popularnost. Kika je prva kratko odgovorila da to nije bio razlog.

Baka, koji je trenutno jedan od najpopularnijih youtubera na Balkanu, na YouTubeu broji oko 1,5 milijuna pratitelja.

Kad ga je voditeljica, nadalje, pitala misli li da je njegov tata bio u pravu kad je rekao da bi on tu svoju popularnost trebao koristiti za nešto pozitivno, a ne dramu, Baka joj je odgovorio:

"Zašto ja imam ovoliku popularnost? Je li se to netko nekada zapitao?", započeo je, a zatim objasnio kako je do popularnosti došao prvenstveno zato što je bio svoj. "Postoji velik broj youtubera koji su svi nasmijani, ali to je sve fejk. Glumiš neku ulogu i ti si sad kao neka dobrica?", zapitao se.

'U redu je imati stav, ali ne i vrijeđati druge'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#csgo ili #lol ? 🤔🔥 . Hair: @loveisinthe.h.air Ph: @vladamaraj

Objavu dijeli Kristina "K1KA" Đukić (@kikax3)

"Problem je nastao nakon videa u kojem sam ja iznijela svoje mišljenje o njemu. Ja, zapravo, nisam u svađi. On je možda u svađi sa mnom, a ja sam samo rekla svoje mišljenje", nastavila je Kristina. "Ja bih čak bila okej s time da je on meni na taj video odgovorio argumentima, ali on je odgovorio uvredama. On je time zapravo pokrenuo to vršnjačko nasilje, na meni, jer ja sam nakon toga počela dobivati negativne komentare", dodala je.

Rekla je kako joj, zbog njegovih reakcija na nju, sada stižu negativne poruke i komentari Bakinih fanova te je još jednom postavila pitanje "Možemo li napokon prestati s dramom?"

"Problem je u tome što netko dođe, iznese svoje mišljenje i tim mišljenjem možda nekoga uvrijediš. To što si ti na lijepi način iznijela to mišljenje... Je li to bitno? Ti si i dalje nekoga uvrijedila", rekao je, na što mu je voditeljica rekla da je, prema njezinom mišljenju, u redu imati stav i argumentirano ga iznijeti, ali nije u redu pritom vrijeđati druge. 

Kako je došlo do teme raka?

"Meni bi bilo u redu da je on kritizirao moj sadržaj, ali on je počeo vrijeđati mene i iznositi neke privatne stvari koje ja nikad nisam rekla. Tako je rekao i da sam ja ćelava te da nosim periku, što je istina, ali sam se u tom trenutku razočarala jer ja to nikada nisam nigdje objavila javno", započela je, na što se Baka nadovezao i rekao joj: "Reci iskreno svima zašto sam to rekao."

Ona je rekla da ne zna. A zatim objasnila kako je u cijelu tu priču došla tema o raku. 

"On je izrezao dio iz mog videa u kojem sam se ja osvrnula na njegov komentar da sam ćelava. U tom dijelu sam rekla 'Da nisi možda pomislio da idem na kemoterapije?' jer je to nekako prva asocijacija. On je, uz taj dio, zatim rekao: 'Ona je rekla da ide na kemoterapije, znači rekla je da ima rak'. No, to nije istina, već je on te moje riječi izvukao iz konteksta", rekla je Kristina.

Baka nije izgledao kao da se slaže s njenom pričom, no emisija je tu morala doći svome kraju. 

Na samom početku Kristina je spomenula kako su se i Baka i ona složili da će sav prihod, koji su dobili od monetizacije videa na YouTubeu nakon povećanja broja pregleda i popularnosti od početka drame, dati u humanitarne svrhe, odnosno donirati ga oboljeloj djeci. I to je pozitivna stvar cijele ove jako duge i jako zbunjujuće drame.

Baka izbacio pjesmu, a Kristina poručila da je "kraj drame"

Baka je, samo par sati nakon emisije, izbacio novu pjesmu, odnosno disstrack na Kristinu, pod nazivom 'Jel te nije blam'. U emisiji je rekao da će ta pjesma biti "točka na i njihove svađe." 

Kristina je prije par dana izbacila video u kojem poručuje da je "kraj drame", na njegovu pjesmu još nije odgovorila, a sudeći prema ovom prvom videu, vjerojatno niti neće, jer izgleda da je ona ovu dramu odlučila zatvoriti.

#samojedna

Kako smo već i pisali o YouTube dramama te činjenici da loše utječu i na youtubere, a što je mnogo važnije, na mlade i djecu koji ih prate, mi ovdje stavljamo točku na i ove drame.

Možda te zanima... Iz minute u minutu: Je li svađa Frana i LayZja prešla granicu?

Sve ostalo možete pročitati u našem tekstu u kojem je sve jasno i argumentirano objašnjeno, a koji smo pisali u sklopu naše antibullying kampanje #samojedna.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar lucy

    lucy

    KIKA JE BOLJA!!!!!!