Prvi 2668 pregleda 13. travnja 2023.

Troslojni kolač s jagodama za slađi kraj tjedna!

canva

Sezona jagoda je počela! Stoga za vas imamo recept za kolač u kojem jagode nisu glavni sastojak, već dodatak koji će dati svježinu i još bolji okus. Za pripremu vam je potrebno samo 15 minuta, a u roku od 2 sata desert će biti spreman za posluživanje.

Iskoristite vrijeme ovog crvenog voća koje svi vole i pripremite kolač u kojem ćete osjetiti tri različite teksture - hrskavu, kremastu i gustu. Nakon što ga prvi put napravite i probate, poželjet ćete ga jesti svaki dan!

Sastojci:

  • 4 veća jaja sobne temperature 
  • ¾ šalice kristal šećera
  • ½ šalice rastopljenog maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¾ šalice glatkog brašna
  • 2 šalice toplog mlijeka
  • narezane jagode
  • šećer u prahu

 | Autor: Canva Canva

Postupak:

  1. Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, namasti pleh dimenzija cca 20x20 cm.
  2. Razdvoji bjelanjke i žumanjke.
  3. Žumanjke miksaj u velikoj zdjeli skupa sa šećerom na srednjoj brzini miksera dok ne postanu lagani, pahuljasti i svjetlije boje, oko 5 minuta.
  4. Umućenim žumanjcima dodaj maslac i vaniliju i miksaj dalje na srednjoj brzini dodatnu minutu, odnosno dok smjesa ne postane jednolična.
  5. Dodaj brašno i miksaj na najslabijoj brzini miksera oko 1 minutu.
  6. Polako dodaj toplo mlijeko, uz miksanje.
  7. Istuci bjelanjke u čvrst snijeg – oko 3 do 5 minuta.
  8. Polagano snijeg umiješaj u tijesto.
  9. Peci kolač 45 minuta na 160 stupnjeva dok kolač odozgora ne dobije zlaćanu koricu, a strane se ne počnu odvajati od kalupa.
  10. Ohladi kolač prije rezanja.
  11. Posluži s jagodama i posuto šećerom u prahu ili pak s nekim drugim dodatkom poput čokolade, nekog drugog voća, tučenog slatkog vrhnja…

Originalni recept pronađite na miss7Gastro.

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°