Prvi 228 pregleda 10. srpnja 2022.

Završio drugi dan Ultra festivala!

Julien Duval Photo

Najveći svjetski festival elektroničke glazbe ponovno u Splitu - osmo izdanje obilježeno rekordnim brojem posjetitelja Parka Mladeži!

Drugi dan globalno popularnog festivala obilježila je eksplozija zarazne energije koja se širila cijelim Parkom Mladeži, a festival će ostati upisan u povijesti po rekordnom broju posjetitelja koji su do ranih jutarnjih sati plesali u ritmu taktova najpoznatijih svjetskih DJ-eva. Večeras u Split stižu dvije velike glazbene atrakcije – Martin Garrix, jedan od najomiljenijih izvođača festivala ULTRA Europe te Hardwell koji se upravo ovdje u Splitu i u Hrvatskoj vraća na glazbenu scenu nakon višegodišnje pauze.

 | Autor: Julien Duval Photo Julien Duval Photo

Glazba je ponovno povezala više od 140.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta, a Split se već osmi put pokazao odličnim domaćinom i destinacijom koja povezuje i stvara nezaboravne uspomene. DJ Nicky Romero najbolje je opisao povezanost koja se svake godine iznova dogodi između dalmatinske prijestolnice i zagriženih fanova Ultre, "Danas je važnije nego ikad pokazati svoju ljubav prema drugome, a glazba je jedan od načina kako to učiniti!" Upravo je glazba okupila preko 140.000 posjetitelja iz cijelog svijeta, a Split se po osmi put pokazao idealnim domaćinom i krajnjom destinacijom svih svjetskih partijanera. Oliver Heldens je svoj set započeo izjavom, "Ovo je naš dom. ULTRA je dom elektroničke glazbe u Hrvatskoj! Dopustimo joj zajedno da zasja!". S njima se slaže i Šveđanin Alesso, koji je u Split sletio netom prije izlaska na scenu. 

 | Autor: Sil Vanderbruggen Sil Vanderbruggen

DJ Snake ponovno je zaveo rasplesane posjetitelje dvosatnim setom koji je završio uz zvukove hita kojega je snimio s Justinom Bieberom te porukom o važnosti poštivanja različitosti i jedinstvenosti među ljudima. Nina Kraviz upisala je svoj prvi nastup na ULTRI i to na pozornici RESISTANCE, a sudeći po reakcijama s podija, njezin dolazak u Split bio je pun pogodak. Drugi dan festivala ULTRA Europe zatvorio je Australac Timmy Trumpet, izvođač koji se prvi put predstavio publici u Splitu i koji je 90 minuta neumorno plesao svirajući trubu koja je postala njegov zaštitni znak.

 | Autor: Milan Maricic/ATAImages Milan Maricic/ATAImages

ULTRA Europe najavljuje još jedan dan pun velikih zvijezda, odlične glazbe i neopisive energije te atmosfere. Glavnu pozornicu večeras će otvoriti Adam De Great i Acraze, a potom stižu Steve Aoki i Above & Beyond. Vrhunac večeri svakako će biti nastupi Tiesta, Martina Garrixa te Hardwella, kojemu će ovo biti prvi veliki nastup u Europi, nakon povratka na glazbenu scenu. Na pozornici RESISTANCE večeras nastupaju Fidelak, Full Ferry, Pretty Pink te zvijezde večeri, Anna, Joseph Capriati te Marco Carole, koji je jedan od najiščekivanijih izvođača. UMF Radio Stage i Oasis Stage i večeras će predstaviti brojne mlade izvođače iz regije i svijeta.

Tvoja reakcija?