Prvi 5224 pregleda 03. siječnja 2022.

Žene s većom stražnjicom su zdravije i inteligentnije!

Canva/Opinionstage

Velike stražnjice jednima predstavljaju ideal ljepote i zdravlja, a drugima stvaraju glavobolje. No, jedna studija je sada pokazala kako su žene s većim stražnjicama sretnije, zdravije i inteligentnije od ostalih. Zanimljivo...

Studija koja je analizirala podatke na uzorku od čak 16.000 žena, a koju su proveli stručnjaci sa Sveučilišta u Oxfordu, otkrila je da žene sa stražnjicom većom od prosjeka nisu samo inteligentnije od drugih žena, nego i iznimno otporne na kronične bolesti, piše YourTango.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Profesor Konstantinos Manolopoulos, vodeći istraživač studije, je objasnio rezultate:

"Ideja da je distribucija tjelesne masti važna za zdravlje poznata je već neko vrijeme. Međutim, tek nedavno se pokazalo da masnoća na bedrima i veliki opseg kukova promiču zdravlje, ta tjelesna masnoća sama po sebi nas štiti."

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Rezultati studije pokazuju da žene s većom stražnjicom imaju nižu razinu kolesterola i glukoze te višu razinu Omega 3 zdravih masti. Velika stražnjica također pogoduje razini leptina u ženskom tijelu, hormona koji je odgovoran za regulaciju težine te adiponektina, hormona koji djeluje protuupalno te pogodno na zdravlje srca i protiv dijabetesa. Osim toga, masno tkivo stražnjice zadržava štetne masne čestice i sprječava kardiovaskularne bolesti, kažu stručnjaci u ovoj studiji.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

No, napomenuli su da masnoću na trbuhu, salo u gornjem dijelu tijela i pretilost ne treba povezivati s većim stražnjim dijelom te ne treba miješati ove pojmove. Sve navedeno nije zdravo i može dovesti do mnoštva zdravstvenih problema kao što su visoki krvni tlak, dijabetes i visoki kolesterol.

 

Nikad bogatiji limited edition JoomBoos Posterbook je na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?