Ovi kolačići bi vam mogli postati omiljeni
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- Prstohvat praška za pecivo
- 100 g omekšalog maslaca
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 300 g mljevenih pistacija
- 150 g šećera
- Prstohvat soli
Priprema:
Prvo napravite karamel tako da 150 g šećera stavite u posudu i topite na umjerenoj vatri do jantarne boje. Karamel istresite na papir za pečenje i pustite da se stisne.
Dok se karamela stišće, pripremite tijesto. U posudu stavite sve sastojke i umijesite tijesto. Valjajte ga na pola cm debljine, pa rezačem za kekse izrežite kekse u željenom obliku.
Svakom drugom keksu izrežite rupu u sredini za klasični linzer izgled. Kekse posložene na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje pecite na 180 stupnjeva 11 minuta. Kekse nakon pečenja ostavite da se ohlade.
Dok se keksi hlade, završite pripremu paste od pistacija. U blender dodajte mljevene pistacije te izlomljeni karamel. Blendajte uz povremeno stajanje kako biste očistili rub posude. Blendajte dok ne dobijete sjajnu pastu, nalik maslacu od kikirikija.
Vrijeme je za slaganje keksa. Gornji dio posipajte šećerom u prahu, a na donji stavite žličicu paste i poklopite gornjim.
Složite na tanjur i uživajte!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.