Riješi me! 5946 pregleda 09. rujna 2022.

Poznato koju će titulu nakon smrti Kraljice nositi Camilla

Kirsty Wigglesworth/Press Association

Camilla i Charles vjenčali su se 2005. godine. Početni plan je bio da Camilla bude samo princeza, ali Elizabeta II. i Charles III. donijeli su odluku da će ipak nositi drugu titulu.

Mnogi su se pitali koju titulu će nositi Camilla, supruga kralja Charlesa III. Kao druga Charlesova supruga, trebala je nositi titulu princeze. No, Camilla će nositi titulu 'Queen Consort', odnosno kraljica pratilja. Nositi će krunu od 2800 dijamanata.

"Moja želja je da, kad taj trenutak dođe, Camilla bude nazivana kraljicom", napisala je kraljica Elizabeta II. još u veljači, prilikom obilježavanja 70. godina od ustoličenja. Kraljica je preminula jučer u 19.30 satu u svom dvorcu Balmoral u Škotskoj. Imala je 96 godina i bila je najdulje vladajući britanski monarh, piše 24sata.

 | Autor: Reuters/Press Association/Pixsell Reuters/Press Association/Pixsell

Te kraljičine riječi dirnule su vojvotkinju od Cornwalla, Camillu (74) i njezinog supruga, princa Charlesa (73) koji će nakon majčine smrti preuzeti njezinu krunu te će se zvati kralj Charles III.

"Kada moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Camilli pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vrijeme dođe, Camilla bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu", istaknula je kraljica Elizabeta II. u neočekivanom obraćanju javnosti početkom ove godine.

 | Autor: Danny Lawson/Press Association/Pixsell Danny Lawson/Press Association/Pixsell

Camilla je godinama uključena u razne humanitarne projekte, a posebice podupire udruge koje pomažu žrtvama obiteljskog nasilja. Njezin odnos s kraljicom promijenio se na bolje 2012. godine. Na proslavu Dijamantnog jubileja stigla je u istoj kočiji s kraljicom, što je velika čast, piše 24sata.

"Svi oni vjeruju da je kraljičina odluka ispravna stvar. Camilla je učinila puno dobroga za kraljevsku obitelj. Uvijek je bila tu za princa Charlesa. Moji izvori tvrde da svi u obitelji vjeruju da je ovo ispravna odluka", izjavila je svojedobno za Fox News izvršna producentica kanala True Royalty TV, Kerene Barefield, a piše 24sata.

Tvoja reakcija?