Prvi 778 pregleda 03. kolovoza 2022.

Evo super načina da se oslobodite stresa u pet minuta

reuters/pixsell/CANVA

Svatko od nas često se nalazi u stresnim situacijama i, naravno, iz njih želimo što prije izaći. Kako bi vam pomogli da se što prije počnete osjećati bolje, za vas smo pronašli nekoliko savjeta uz koje ćete se riješiti stresa za samo pet minuta

Žvačite žvakaću gumu

Studija Sveučilišta Swinburne u Melbourneu dokazala je da žvakanje žvakaće gume smanjuje razinu hormona stresa, kortizola za 16 posto kada proživljavamo blagu razinu stresa, a za 12 posto kada naše tijelo proživljava visoku razinu stresa.

via GIPHY

Pijte biljne čajeve

Kako piše Popsugar, biljni čajevi poput zelenog čaja, kamilice i matičnjaka sadrže visoke razine aminokiselina koje nas smiruju i vrlo je korisno konzumirati ih kada se nađete u stresnoj situaciji. 

via GIPHY

Također, na dnevnoj bazi možete konzumirati crni čaj koji regulira hormone stresa. 

Brojite u sebi 

Jedan od najpopularnijih načina za smanjenje razine stresa je brojanje. Kada se nađete u stresnoj situaciji, brojite do deset i ubrzo ćete početi osjećati olakšanje.

via GIPHY

Ako brojanje do deset nije dovoljno, samo nastavite sve dok vam ne bude lakše. 

Pjevajte

Pjevanje potiče naš mozak na lučenje hormona oksitocina koji ima veliku ulogu u tome kako osjećamo određena zadovoljstva. Također, stimulira i naš živac vagus koji je zadužen za opuštanje. 

via GIPHY

Masaža je spas

Masiranje određenih dijelova tijela u kojima osjećamo napetost, odličan je način za poboljšanje našeg cjelokupnog mentalnog zdravlja.

via GIPHY

Čak i ako niste u prilici odlaziti na masažu ili nemate osobu koja će vas masirati, neke dijelove tijela kao što su noge, možete izmasirati i sami i uvelike si pomoći. 

Nadamo se da ćete se što prije riješiti stresa!

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?