Prvi 635 pregleda 28. siječnja 2023.

Gole grudi više ne bi trebale biti problem na Instagramu

canva/instagram/mileycyrus/florencepugh

Metin savjetodavni odbor kaže da politika sprječava pravo na izražavanje za žene te trans i nebinarne osobe.

Dani cenzuriranja ženskih bradavica na Instagramu i Facebooku možda su odbrojani. Proteklih nekoliko godina vidjeli smo kako slavne osobe i aktivistice pozivaju na promjenu načina na koji se ženska tijela cenzuriraju na platformama društvenih medija, osobito kada je riječ o isticanju grudi i bradavica.

Prema Meti, iznimke uključuju fotografije snimljene u kontekstu dojenja, porođaja, trenutaka nakon poroda ili za situacije povezane sa zdravljem. To uključuje slike nakon mastektomije, svijest o raku dojke i fotografije nakon operacije kojom se potvrđuje spol. Bradavice i prsa muškaraca na platformi nikada nisu bili cenzurirani.

Američka glumica Florence Pugh prošle je godine prošetala crvenim tepihom u prozirnoj haljini u kojoj su joj se vidjele bradavice te je dočekana na nož. Pojedinci su smatrali to činom provokacije, a neki su pak stali u njezinu obranu govoreći kako je muškarcima dopušteno pokazivati bradavice.

"Timothée Chalamet se na dodjeli Oscara pojavio u odijelu bez majice ispod koje je otkrivao bradavice, a za to su mu pljeskali! Muškarci se mogu razmetati onim što imaju, a da ih nitko ne naziva "droljama" ili im govori da se pokriju", jedan je od komentara. Glumica je samo kratko poručila: "Naravno, ne želim uvrijediti ljude, ali mislim: kako vas moje bradavice mogu uvrijediti toliko?" 

Prema pisanju The Guardiana, nadzorni odbor u Meti pozvao je na preispitivanje politike.

Nakon uklanjanja i kasnijeg vraćanja fotografije u toplesu od strane trans i nebinarnog para (iako su im bradavice bile prekrivene), odbor je rekao da je trenutna politika "nejasna."

Odbor preporučuje da Meta definira "jasne, objektivne kriterije koji poštuju prava" za svoju politiku moderiranja sadržaja o golotinji kako bi se osiguralo da se "sa svim ljudima postupa na način koji je u skladu s međunarodnim standardima ljudskih prava."

U posljednjih nekoliko godina brojne su slavne osobe dale svoj glas pokretu #FreeTheNipple, uključujući Rihannu, Florence Pugh i Miley Cyrus.

Možda te zanima... Ovo su najbizarnije modne kombinacije poznatih faca Možda te zanima... Je li Beyonce htjela sakriti nastup u Dubaiju? Možda te zanima... Ma mljac! Cheesecake i cimet rolice u jednom!

 

Obožavaš pjevati? Sanjaš o nastupu na velikim pozornicama? Vrijeme ti je da se prijaviš na novi glazbeni show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži što znaš!

 | Autor:

Tvoja reakcija?