Osjećate želju za slatkim? Jede vam se popularna bajadera, a ne da vam se otići do dućana kupiti ju? Imamo rješenje za vas! Pomoću ovog recepta pripremite ju u samo 25 minuta i ostatak dana uživajte u okusu
Sastojci:
- 200 ml vode
- 250 g margarina
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 400 g mljevenog keksa
- 300 g mljevenih oraha
- 100 g čokolade za kuhanje
Glazura:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
Upute za pripremu:
- U posudu na štednjaku staviti vodu te dodati margarin narezan na manje komade, šećer i vanilin šećer.
- Sve zagrijavati uz miješanje da se sastojci otope.
- U veliku posudu staviti mljevene kekse i mljevene orahe pa ih izmiješati.
- Napraviti u njima malu rupu te u nju staviti otopljene sastojke.
- Kuhačom sve dobro izmiješati da se dobije fina ujednačena smjesa.
- Pomoću vage (ili odokativno) podijeliti smjesu na dva jednaka dijela.
- Istopiti čokoladu za kuhanje i staviti u jednu polovicu smjese.
- I tu smjesu izmiješati pomoću kuhače da postane jednolična.
- Zdjelu za pečenje dimenzija 35×20 centimetara namazati uljem.
- Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj te ga špatulom dobro izravnati.
- Nanijeti svijetli sloj na tamni i oprezno ga rasporediti i zagladiti.
- Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuhanje s uljem i staviti po svijetlom sloju. Ovo je potpuno tekuće pa se ne morate bojati da ste nešto napravili krivo.
- Kolač ide na hlađenje u frižider preko noći prije rezanja i posluživanja.
- Rezati na pravokutnike prema želji, naše bajadere su dimenzija 4×2 centimetra.
Originalni recept pronađite na Receptturi!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.