Prvi 2913 pregleda 16. ožujka 2022.

Ova vježba je idealna za jačanje trbušnih mišića

Canva/Opinionstage

Trbušni mišići centar su našeg tijela. U svakom smislu te riječi. Oni su odgovorni za naše pravilno držanje, štite nas od ozljeda i olakšavaju nam svakodnevne aktivnosti. Upravo zato je važno da oni budu snažni i da svojim životnim navikama pozitivno utječemo na njih

Ravan i zategnut trbuh s vidljivim trbušnjacima fitness cilj je mnogih. No, imati čvrste trbušne mišiće puno je važnije od samog izgleda i ima puno više benefita na naše zdravlje nego što to mislimo. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

"Trbušnjaci su, zapravo, mišići abdomena koji se oslanjaju na donji dio leđa i kukove. Ti mišići 'rade' zajedno kako bi stabilizirali vašu kralježnicu i zdjelicu te vam omogućuju da neovisno pomičete gornji ili donji dio tijela, odnosno, da pomicanje gornjeg dijela tijela ne utječe na donji dio i obrnuto", za She Finds govori fitness trenerica Rachel Hall. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

"Snažni trbušnjaci poboljšat će vaše držanje, štiti će vas od ozljeda donjeg dijela tijela i olakšat će vam mnoge svakodnevne aktivnosti. Trbušni mišići su centar vašeg tijela. Doslovno i figurativno", dodaje. 

Važno je i što jedete!

Stoga, koje tjelovježbe trebamo raditi kako bi osnažili naše trbušne mišiće? Odgovor na ovo pitanje nije samo jedna vježba ili neko magično rješenje. Naime, odgovor se krije u konzumiranju zdravih obroka koji su puni nutrijenata, a siromašni šećerima i zasićenim mastima i ugljikohidratima. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Također, u svoju rutinu je važno uvesti i kardio tjelovježbe kao što su trčanje, rolanje ili vožnja biciklom, ali i vježbe otpora kao što su razne varijacije planka, čučnjevi, trbušnjaci, dizanje utega i slično.

Ova vježba je idealna za snažnije trbušnjake

Jedna od vježbi koja vam može pomoći ostvariti ovaj cilj je podizanje nogu iz visa - kao što je prikazano u ovom videu:

Ova vježba odlično će utjecati na sve skupine donjih mišića, ali i na cjelokupnu snagu vašeg tijela uključujući i ruke, te gornji dio leđa.

Dakle, zdravlje i snaga vaših trbušnih mišića puno je važnija od samog izgleda, a to možete postići samo zdravom i uravnoteženom prehranom te fizičkom aktivnosti koja utječe na cijelo tijelo. Tko već danas kreće s novim navikama za snažnije trbušne mišiće i bolje sveukupno zdravlje? :)

 

USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!

 | Autor:

Tvoja reakcija?