Prvi 664 pregleda 09. travnja 2020.

Sama svoj majstor: Beauty savjeti za život u izolaciji

canva, JoomBoos

S obzirom na to da još neko vrijeme nećemo imati mogućnost posjeta kozmetičkom salonu, važno je da nastavimo održavati brigu o sebi u okruženju svoga doma.

Beauty kolumnistica ‘Bambi does beauty’, s portala Glamour, otkrila je nekoliko korisnih savjeta za njegu lica i tijela koje možeš primjenjivati kod kuće. Također, tu je i nekoliko prijedloga kako da svoj boravak u samoizolaciji učiniš što ugodnijim.

1. Maska za lice

Maska za lice može imati mnogobrojne pozitivne učinke na kožu lica, a najbitnije je da ona bude od prirodnih sastojaka, bez kemikalija i dodataka koji bi mogli naštetiti koži. Evo jednog prijedloga maske koju možeš napraviti kod kuće i koja će tvoje lice učiniti blistavim i mekim.

Potrebni sastojci: 

* 10 grama sitno sjeckanog peršina

* dvije žličice meda po želji

* 20 kapi svježe cijeđenog limunovog soka

* čaj od kamilice

Pomiješaj sve sastojke za masku, a sa strane skuhaj čaj od kamilice. Nanesi masku i drži oko 30 minuta na licu. Nakon toga ju isperi čajem od kamilice.

via GIPHY

2. Piling za tijelo

Osim brige za kožu licu, bitno je ne zanemariti i kožu cijelog tijela. Kako tvoja koža ne bi bila suha, ispucala i nadražena, korisno ju je tretirati pilingom koji također možeš napraviti kod kuće od prirodnih sastojaka.

* gorka sol – jedna šalica

* ulje (bademovo, bilo koje ulje za masažu, ulje čajevca...) – pola šalice

* eterično ulje (lavande, kadulje, ružmarina) – od pet do petnaest kapi

Kako bi napravila ovaj piling, samo pomiješaj sve sastojke, s time da kapi eteričnog ulja dodaješ na kraju.

via GIPHY

3. Joga

Okej, ovo možda nije direktan beauty savjet poput kreme ili pilinga, ali svakako je vrlo važna stavka kada je u pitanju tvoje zdravlje i ljepota. Naime, dokazano je kako svakodnevno prakticiranje joge pomaže u ublažavanju napetosti, što ima pozitivne učinke na zdravlje i ljepotu.

YouTube preporuka: Yoga with Adriene

via GIPHY

4. Eterična ulja i mirisne svijeće

Barem jednom tjedno, pretvori svoju sobu u malu egzotičnu oazu miru. Upali nekoliko mirisnih svijeća, nabavi mirisne štapiće i eterična ulja. Upali opuštajuću glazbu i zamisli da si u najboljem kozmetičkom salonu. Uključiš li u taj svoj mali ritual i masku za lice s krastavcima na očima, mogla bi se kroz sat vremena osjećati preporođeno.

via GIPHY

5. Redovito mijenjaj posteljinu

Ovo je vrlo koristan beauty trik za tvoju kožu, koja neće biti izložena bakterijama koje se skupljaju na jastučnici, zbog čega su mogući problemi s tenom. Ovo je također i dobar savjet u vrijeme samoizolacije, tako da, osim mijenjanja posteljine, redovito prozrači prostor u kojem boraviš s obitelji.

via GIPHY

 

Postani JoomBoos novinar, napiši najoriginalniju priču i osvoji 500 kuna! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?