Prvi 506 pregleda 14. svibnja 2024.

Tri savjeta kako si pomoći da zavolite vježbanje

canva

Ako vam se ponekad jednostavno ne da otići na trening, podsjetite se da vas motivacija neće odvesti daleko, jer je nestalna i nestvarno je očekivati da ćete uvijek biti motivirani. Disciplina i rutina će vas odvesti najdalje

A evo nekoliko trikova kako si malo olakšati da ipak malo više zavolite vježbanje, ako to jednostavno nije vaš 'cup of tea'.

Nađite vježbe koje vam se sviđaju

Nemojte vježbati nešto samo zato što vam je netko drugi rekao da je takav tip treninga njemu super i da mu najbolje djeluje. Ako radite vježbe koje vam se ne sviđaju, naporne su vam i dosadne, nećete biti konzistentni i brzo ćete odustati. Jednostavno pronađite način da pomaknete svoje tijelo svaki dan i da vam se to pritom sviđa! Ako je to za vas ples, plešite. Ako volite trčati, trčite. Ako volite šetati, ići u teretanu, na zumbu, preskakati uže, džogirati s frendicama, ići u teretanu s partnerom da vam da motivaciju... Izaberite nešto od navedenoga! Dokle god se vama sviđa ono što radite, iako vam se ni to neće sviđati uvijek pa je dobro ponekad malo 'miksati' nekoliko različitih tipova vježbi, bit ćete konzistentni i nećete od treninga odustati nakon tri dana. 

via GIPHY

Nemojte se forsirati i biti prestrogi prema sebi

Jednostavno ima tih nekih dana kada nam se tijelo pobuni i jednostavno mu nije do vježbanja. I to je okej. Važno je slušati tijelo i dati mu isto tako jednako potreban odmor, pogotovo ako redovito vježbate, pa svojim mišićima trebate dati vremena da se oporave. Također, ako vidite da su vam utezi koje ste odabrali preteški dok vježbate, smanjite težinu. Ako vam je intenzitet prebrz kada trčite, smanjite ga! Prilagodite se svom tijelu i ono će vam trostruko vratiti.

via GIPHY

Budite ponosni na sebe i svoj napredak

Ništa se ne događa preko noći, pa tako ni promjena. Ali, iz dana u dan, ako ste konzistentni i brinete o sebi, napredak se događa! Budite ponosni na sve ono što ste dosad postigli i na ono što ćete tek postići i nemojte prema sebi biti strogi ili si uskraćivati uspjehe. Sve ste postigli sami, rasturajte i dalje!

via GIPHY

Tvoja reakcija?