Prvi 4693 pregleda 16. travnja 2019.

Tuga u Parizu: Evo kako katedrala sad izgleda iznutra

jordan/twitter

Strašni prizori i suze građana na ulicama Pariza

Požar koji je u ponedjeljak buknuo u katedrali Notre Dame u Parizu još nije u potpunosti ugašen, no vatrogasci su uspjeli obraniti strukturu zgrade, izjavio je u ponedjeljak kasno navečer zapovjednik vatrogasne postrojbe, a javlja 24sata.

Urušio se krov, a šteta je i oko oltara

Danas su stigle i prve fotografije katedrale iznutra nakon ogromnog požara, koji još uvijek ne jenjava, a prizori su prilično tužni.

Ovaj požar u Notre Dameu buknuo je oko 18:50 sati u ponedjeljak, točan uzrok požara još se ne zna, ali vatrogasci misle da bi mogao biti povezan s radovima na obnovi katedrale.

Ova je katedrala jedan od najpoznatijih simbola Pariza i Francuske i ova je tragedija snažno pogodila građane. Francuski predsjednik Emmanuel Macron obećao je u ponedjeljak obnoviti katedralu Notre Dame nakon požara te najavio pokretanje kampanje za prikupljanje novca za njezinu obnovu, piše 24sata.

"Notre Dame je naša povijest, naša književnost, dio naše psihe, mjesto naših velikih događaja, epidemija, ratova, naših oslobođenja, epicentar naših života. Budimo ponosni na katedralu koju smo izgradili prije više do 800 godina i stoljećima je uljepšavali. Noćas zato kažem: obnovit ćemo je zajedno", izjavio je francuski predsjednik ispred katedrale. 

Tužno i strašno... A uskoro vam donosimo i reakcije naših i stranih youtubera i slavnih osoba koje su se na društvenim mrežama obratile povodom ove strave u Parizu.

Sve vezano uz Notre Dame i ovaj stravičan požar možete iz minute u minutu pratiti na portalu 24sata.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    ajmeeee prestrašno :(